Sivas’ın Bozhüyük, Camiliyurt, Arpaçukur ve Tersehan yöresin­den İngiltere’ye göç edenler tara­fından kurulan Bozca-Der’in, ka­yıtlı 870 üyesi bulunmakta ve yak­laşık 3 bin 800 yöre insanına hizmet vermektedir.

Bozca-Der’in davetlisi olarak Londa’nın kuzeyindeki dernek merkezine gelen Çömez, burada öğle saatinde düzenlenen gelenek­sel aile kahvaltısına katıldı. Bozca- Der’in kısa süre önce değişen yeni yönetimini kutlayan Dr. Çömez, Londra’da Türk toplumuna hizmet verecek büyük bir sağlık merkezi açmayı planladıklarını söyledi.

Tekstil fabrikası sahibi olan Bozca-Der Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şar, yaptığı kısa konuş­masında katılımları nedeniyle Dr. Çömez’e ve salonda bulunanlara teşekkür etti, büyük bir heyecanı paylaştıklarını belirtti. Çömez’in sağlık alanındaki çalışmalarından ve üstün başarılarından övgüyle bahseden Şar, başarılarının deva­mını dilediklerini ifade etti.

Kalabalık bir katılımın olduğu program ardından gazetemize ko­nuşan Çömez, yaklaşık 10 yıl önce İngiltere’ye geldiğini belirtti. Çö­mez sözlerine şöyle devam etti; “O günden beri sadece mesleki kariyerimle ilgili çalışmalar içe­risindeyim. Bugün bir üniversite hastanesinde genel cerrah ola­rak çalışıyorum. Hekim yetiştiri­yorum. Kanser hastalarını ameli­yat ediyorum. Ve aynı zamanda Türkiye’den gelen burada kari­yer yapmak isteyen meslektaşla­rıma yardımcı oluyorum. 400 bi­nin üzerinde ki Türk toplumuna da Londra ve İngiltere genelinde sağ­lık noktasında elimden geldiği ka­dar yardımcı olmaya çalışıyorum. Bozca- Der, İngiltere’de çok aktif, çok sayıda üyesi olan ve çalışma­larını çok ciddi şekilde yürüten bir dernek. Başkanı da son derece ba­şarılı bir iş adamı ve çok sevilen bir arkadaşımız. Bunun nazik da­veti üzerine bugün bu derneğe geldim.

Siyasetten fiili olarak ayrıldı­ğım beri ‘ilk’ defa bugün bir top­lum önünde konuşma yaptım. Be­nim için Bozca-Der’in bu anlamda çok büyük bir önemi ve anlamı var. Siyasi bir toplantı olmamakla bir­likte Türkiye’nin gündemini de konuşma fırsatını bulduk ve ağır­lıklı olarak da dernek mensupla­rının sağlık proplemlerini konuş­tuk, tartıştık. Onlara elimden gel­diğince yardımcı olmaya çalıştım. Önümüzdeki günlerde Londra’da açmayı planladığımız büyük bir sağlık merkezi için de insanla­rın ilgisini alakasını gördük. Do­layısıyla yakında profesyonel an­lamda Türk toplumuna hizmet ve­ren bir kliniğinde açılışını yapmış olacağız. Bu vesileyle hem Bozca- Der’e, başta sayın başkanı, diğer yöneticileri ve üyeleri olmak üzere tüm sevenlerine kucak dolusu sev­gilerimi sunuyorum.”

Kahvaltıda İngiltere Alevi Kül­tür Merkezi ve Cemevi Başkanı Hüseyin Üzüm ve Cemevi’nin bazı Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundu.