West End’deki Türk restoranı Kibele’de, restoran yöneticilerinden Engin Şerye tarafından düzenlenen veda yemeğine, İngiltere Türk Dernekleri Konseyi eski Başkanı Aysın Yılmaz, eşi Mehmet Yılmaz, iş insanı Ergün İmamzade, eşi Hürmüs İmamzade, eğitimci Füsun Kelami Dedezade ve Mine Bayar da katıldı. Davetliler arasında Başaran’ın en eski çocukluk ve okul arkadaşı Muhiddin Süvari de yer aldı. 
Başaran’ın annesi Gülten Başaran’ın da katıldığı gecede, Engin Şerve, Büyükelçi Başaran’ı tanımaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi, Kıbrıs Türkleri ve Kuzey Kıbrıs’ın kendileri için ayrı bir yeri olduğunu ifade etti. Bundan sonraki yaşantısında başarılar diledi.

Dönüyorum ama boş oturmayacağım

STK’LARIN ÖNEMİNİ BELİRTTİ
İki yıllık temsilcilik süresince sivil toplum kuruluşlarına (STK) büyük önem veren Başaran, Londra Sanat Forumu ve Britanyalı Kıbrıslı Türk Profesyoneller adlı oluşumun kurulmasına önderlik etmekten duyduğu memnuniyeti anlattı ve şöyle dedi:
“Zamanın olsaydı, var olan sivil toplum örgütlerine ilave olarak daha çok gençleri barındıran bu tür kurumlar oluşturmaya çalışırdım. Kıbrıs Türkünün yurt dışında güçlü bir diasporaya sahip olması ve yaşamın her alanında birlik ve dayanışma ile çalışması gerekir. Bunun için STK’lara ihtiyaç vardır. Özellikle gençlerimizi bir araya getirmek için.” 
Başaran görevinin sona ermesi ardından ‘boş oturmak’ gibi bir niyetinin olmadığını ifade etti.