Fuar’da, Türkiye, Şanlıurfa’daki 12 bin yıllık yerleşim yeri Göbekli Tepe konsepti ile standında konuklarını ağırlarken, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti standı 6 ilçesinin ayrı bölümlerden oluşan görselleriyle yeni bir tema ile tanıtıldı.

Üç gün boyunca 60 bine yakın kişinin ziyaret ettiği fuarda, Türkiye 783 metre karelik, KKTC ise 157 metre karelik standlerinde ülkenin en önemli kültür, tarihi, ekolojik, arkeolojik yerlerini tanıttı. Fuarın Avrupa bölümünde yer alan Türkiye ve KKTC, çok sayıda sektör temsilcisine ev sahipliği yaparak değişik ülkelerin temsilcilerini de buluşturdu.

SIRADA TANITIM FİLMİ VAR

T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Türkiye standında KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel ile yaptığı ortak açıklamada, Türkiye’nin 2020 hedefinin 48 milyon turist olduğunu belirtirken, KKTC’nin tanıtım filmini çektiklerini ve yeni yıldan itibaren de İngiltere başta olmak üzere çok sayıda ülkede göstereceklerini söyledi.

Türkiye’nin büyük bir tanıtım kampanyasına başladığını ve önümüzdeki yıl bütçelerinin 180 milyon dolar olduğunu söyleyen Bakan Ersoy, “ İngiltere’den Thomas Cook’un iflası ve Brexit’e rağmen Türkiye rezervasyonlarında ciddi bir artış olduğunu” ifade etti.

Fuarın ilk günü Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Ümit Yalçın, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar bir araya geldiler.

KKTC Londra Temsilcisi Büyükelçisi Oya Tuncalı ile Kuzey Kıbrıs standını gezen Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Ümit Yalçın ise “Türkiye’nin tanıtımı demek KKTC’nin tanıtımı demek” yorumunda bulunarak, Türkiye’nin bu nedenle tanıtımlarını, turizmle ilgili politikalarını ayırmadığını kaydetti.

THY HOSTESLERİ GÖZ KAMAŞTIRDI

KKTC standındaki turizm temsilcileriyle görüşen Büyükelçi Yalçın, Kıbrıslı Türklerin üzerlerindeki haksız sınırlama, ambargoların kaldırılması için her konuda, her sahada, her fırsatta çalışma ve çabaların sürdüğünü ekledi.

Türk Hava Yolları da yeni uçak filosundaki “Dreamliner” koltuklarını Türkiye’den fuar için gelen hostesleri Melike Koşar, Nafize Işık ve Ceyda Kara tanıttı.

Bu sene fuara geniş standıyla damga vuran Azerbeycan da ilgi gören bir başka ülke oldu. Azerbeycan Turizm Bakanlığı komünikasyon müdürü Vefa Seferli, Türkiye’nin ülkesinden en fazla ilgi gören destinasyonlardan biri olduğunu belirtirken, Kuzey Kıbrıs’a daha az ilgi olduğunu, ancak bunun artırılabileceğini kaydetti.

Türkiye’nin İzmir, Antalya, Belek, Bodrum, Fethiye, İstanbul gibi çeşitli illeri ile sağlık turizminin de tanıtıldığı fuarda,ziyaretçiler Türkiye ve KKTC standlarında bölgelerine özgü leziz tatlarla ağırlandı.