Londra’da 1974 yılından bu yana hizmet veren Efes Restaurant Fulham, Canning Town, Maple Street, Stepney Green, Barking ve Dartford semtlerinde  benzer konseplerde 6 değişik mekan olarak hizmet vermektedir. 

İngiltere’deki koronavirüs vaka sayısındaki artışın hızlanması ardından 23 Şubat’ta sokağa çıkma kısıtlaması getirilmesi ardından koronavirüs salgın nedeniyle tüm iş yerlerinin yaptığı gibi kapılarını kapatan Efes, yaklaşık iki haftadır Take Away olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. 

HASTANE YÖNETİMİ TEŞEKKÜR ETTİ

Efes Gurubu yöneticilerinden İbrahim Uzun, yardım konusuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “The Royal London Hastanesi yetkililerinden Neema Ullah’tan bir kaç gün önce ücretsiz yemek talebi eden bir mail aldık. Mail’de, koronavirüs salgını nedeniyle sevdiklerini arkasında bırakarak özveri ile gece gündüz demeden çalışan sağlık çalışanlarının motivasyonunu yükseltmek için ücretsiz yemek verme ihtimalimizin olup, olmadığı soruluyordu. Efes Gurubu olarak bizlerin sağlığı için canlarını siper eden sağlık çalışanlarına destek vermek, lezzetlerimizle yorgunluklarını bir nebze olsun dindirebilmek daha fazlasını yapmak en büyük mutluluğumuz olur” yanıtı verdik. Acil Serviste görev yapan yaklaşık 150 sağlık çalışanına kapalı hijyenik kaplarda tavuk- et sote, tavuk ve kuzu döneri, pilav, karışık salata, ekmek, atıştırmalıklarına yardımcı olacak Türk baklavası ve lokum  paketleri hazırladık. Paketleri araçlarımızla hastanenin acil bölümüne götürdük. Paketlerin üzerinde ‘Sağlık çalışanlarımıza teşekkürlerimizle’ ifadesi yer alıyordu.”

Sağlık çalışanlarının bu hizmet karşısında çok mutlu olduklarını aktaran iş insanı İbrahim Uzun, yardım götürdükleri hastanenin yöneticileri ve çalışanlarının kendilerine yardımlardan dolayı ‘teşekkür’ ettiklerini ifade etti.

 Efes Restoranlar Gurubu yöneticileri İbrahim Uzun (solda) ve Kazım Akkuş.

Londra2: Efes Restoran, çatısında helikopter pisti olan Hava Ambulans işletim tabanlı Londra Kraliyet Hastanesi’nin (The Royal London Hospital) sağlık çalışanlarının sıcak yemek ihtiyacını karşıladı.

Koronavirus’ün en çok etkilendiği Londra’da zor şartlar altında çalışan sağlık personeli Efes Restoranı’nın yemek hizmeti karşısında büyük bir mutluluk yaşadı.