Gelibolu Oyunları Eş Başkanı Faruk Boyacıoğlu, TÜSF Başkanı Prof. Dr. Kerımal Tamer ve organizasyon heyeti, birlikte Çanakkale Valiliği 2015 Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret etti.


Dünya tarihine yön veren Çanakkale Savaşı'nın 100. yılındaki en anlamlı organizasyon olan Gelibolu Oyunları'yla ilgili heyecan artarak devam ediyor. T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenecek ve katılımcı 7 ülke arasındaki dostluğu pekiştirecek olan Gelibolu Oyunları'nın müsabaka alanlarının saha incelemeleri tamamlandı.


Gelibolu Oyunları 2015 Sportif Direktörü Hüseyin Asar, Sportif Operasyon Sorumlusu Eser Kay ve Saha Sorumlusu Barış Büyükgüçlü, tüm sportif branşların sorumlularıyla birlikte incelemeleri bir kez daha yerinde gerçekleştirdi. Dört gün boyunca süren incelemelerde, belirlenen alanların üzerinden tek tek geçilerek, müsabakaların en sorunsuz şekilde geçmesi için tüm önlemler alındı ve gereklilikler yerinde tespit edildi.


İncelemenin ardından Gelibolu Oyunları Eş Başkanı Faruk Boyacıoğlu, Çanakkale Valiliği 2015 Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret ederek Genel Sekreter Mahmut Akkuş ile görüştü. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer ve organizasyon heyetinin de yer aldığı toplantıda, Oyunlar'ın geldiği son durum değerlendirmesi yapıldı.


Sporcuların 3'e 3 basketbol, tenis, bisiklet, kros, triatlon, yelken, plaj voleybolu, yüzme ve ragbi branşlarında mücadele edeceği Gelibolu Oyunları'nın açılış töreni 25 Nisan'da gerçekleşecek. 4 gün sürecek organizasyonun kapanış töreni ise 29 Nisan'da İstanbul yapılacak.





GELİBOLU OYUNLARI'YLA İLGİLİ GENEL BİLGİLER


Açılış ve kapanış töreni: 25 Nisan (Gelibolu) - 29 Nisan (İstanbul)


Katılımcı ülkeler: Türkiye, Birleşik Krallık, Fransa, Almanya, Avustralya, Yeni Zelanda ve Hindistan.


Branşlar ve parkular: 3'e 3 Basketbol (Çanakkale Sahili-Truva Heykeli Yanı), Tenis (Çanakkale 18 Mart Tenis Kortları), Bisiklet (Gelibolu Yarımadası-Şehitlik Abidesi), Kros (Kabatepe Kamp Alanı), Triatlon (Gelibolu Sahil), Yelken (Çanakkale Yelken Kulübü), Plaj Voleybolu (Kabatepe Orman Kampı Sahili), Yüzme (Eceabat Kumsalı), Ragbi (Çanakkale 18 Mart Stadyumu).


Sporcu sayısı: Yaklaşık 500 sporcu


Organizasyon Sloganı: "100 Yıl Önce Atalarının Can Verdiği Topraklarda, Onlar Barış İçin Oynuyor" 


Organizasyon: Uluslararası Kültür Sanat Derneği ve MottoPS

 

 

DHA-Spor - Türkiye - DHA