Ukrayna savaşıyla birlikte derinleşen küresel ekonomik krizin İngiltere'de bu yaz ağır etkilerinin görüleceği yönünde görüşler paylaşıldı. 

Londra merkezli The Guardian’a göre, İngiltere’nin gayrisafi yurtiçi hasılasında arka arkaya iki çeyrekte düşüş yaşanması bekleniyor. 1992 senesinden beri en yüksek enflasyonunu gören İngiltere’nin yaz aylarında ülkenin resesyona (ekonomik durgunluk) girebileceği belirtiliyor.

HANELERİN HARCAMALARI AZALDI

Habere göre, ekonomistler haziran ayında Kraliçe II. Elizabeth’in tahta gelişinin 70'inci yıldönümünde olacak resmi tatil ve ülkede giderek artan ürün fiyatları nedeniyle harcamaların azalmasının ekonomik durgunluğun etkenleri olabileceğini belirtti. 

Hollanda merkezli ING bankası ekonomisti James Smith, ekonominin büyük ihtimalle senenin ikinci çeyreğinde küçüleceğini belirtti. Smith, İngiltere'nin önümüzdeki aylarda resesyonla karşı karşıya olduğunu ifade etti. Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva da küresel olarak ülkelerde enflasyonun giderek artmasını öngördüklerini açıklamıştı.

İngiltere, mart ayında yıllık bazda yüzde 7 artan tüketici enflasyonuyla 1992’den bu yana en yüksek seviyesini görmüştü. (GAZETE DUVAR)