İngiltere’nin en eski şehirlerinden St. Albans’ın ilk Türk Belediye Başkanı Salih Gaygusuz, yardım kuruluşları için tarihi katedralde konser düzenledi.

Dünyaca ünlü piyanist Gulsin Onay , oğlu keman sanatçısı Erkin Onay, klarinet sanatçısı Özlem Çelik ve piyanist Daniel King Smith’in 2 saatlik müzik ziyafetinde 1000 yıllık katedral aralarında Türk ve Osmanlı bestelerinin de bulunduğu değişik bestelerle  çınladı.

Evsahipliğini Belediye Başkanı Salih Gaygusuz ve eşi Maureen Gaygusuz’un yaptığı “charity – yardım” gecesine, Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar ve eşi Ayşegül Yorulmazlar, müsteşar  Cem Işık, Büyükelçilik başkatibi Nermin Köşker, 2. Katip Salih Köşker, Kültür ve Turizm Ataşesi Selçuk Can’ın da aralarında bulunduğu 200’ü aşkın konuk katıldı. 


St. Albans’ın tarihi bin yıl öncesine dayanan muhteşem katedralindeki konser, Belediye Başkanı Salih Gaygusuz’un konuklara hoşgeldiniz konuşmasıyla başladı. Sahneye daha sonra Klarinet sanatçısı Özlem Çelik ile piyanist Daniel King Smith geldi. Royal Academy of Music’de yüksek lisans yapan Özlem Çelik  ile Daniel King Smith, Francais Pounlene ve Ahmet Adnan Saygun’dan besteleri seslendirdi.

Daha sonra sahneye alkışlarla dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay geldi. Onay, Wolfang Amadeus Mozart’ın “ Alla Turca” piyano sonatası ile Ahmed Adnan Saygun’un bestesini seslendirdi. Erkin Onay ise Ekrem Zeki Ün’ün “Yudumluk” bestesini icra etti.  Gülsin Onay, Guiseppe Donizetti’nin Sultan Abdülmecid için bestelediği Mecidiye Marşını çaldı.  Daha sonra anne oğul Gülsin ve Erkin Onay , Ahmet Adnan Saygun’un “Süit” bestesinden “Prelüde,Horon,Zeybek ve Kastamonu Dansı” bölümlerini seslendirdi. 


Konser bitimince sanatçılara ayrı ayrı teşekkür eden Belediye Başkanı Salih Gaygusuz, yardım kurumlarına destek olmaya devam edeceğini belirterek, “Konser gelirinin Rennie Grove Hospice Care ile Keech Hospice Care” kurumlarına bağışlanacağını belirtti. St. Albans katedrali görevlisi bu amaçla Belediye Başkanı Gaygusuz’a 8 bin sterlinlik bir dev çek takdim etti. Geçtiğimiz sene Mayıs ayındaki belediye seçimlerinde St. Albans’ın belediye başkanı seçilen ve yardım kurumları için yaptığı yoğun çalışmalarıyla tanınan Gaygusuz’un son etkinliğinde de iki bakım yurduna elini uzatması, St. Albanslılar tarafından takdirle karşılandı.

Konser sonunda alkışlarla sahneye davet edilen tüm sanatçılara, çiçekler takdim edildi. Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar ve sanatçıları kutlayarak,  başarılarının devamını diledi.

Mihrisah Safa