Haringey Belediyesi ve yerel toplum örgütleri tarafından yapı­lan çalışmalar sonucunda, bölge­deki gençlerin geleceği için büyük bir adım atıldı.

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan tarafından Londralı genç­lere yönelik olarak başlatılan fon planından, Haringey Community Gold projesi için 1,5 milyon ster­lin ayırıldı.

Haringey Community Gold pro­jesi, iş desteğinden ruh sağlığına ka­dar birçok alanda, bölgedeki genç­lere yeni fırsatlar yaratmak ve des­tek sunmak amacıyla geliştirildi.

Proje ayrıca, dışlanma riski bu­lunan gençleri topluma kazandır­maya yönelik planları da hayata geçirerek, gençlerin potansiyelle­rine ulaşmalarını ve suçtan uzak durmalarını amaçlıyor.

Proje kapsamında, gençlerin üç yıllık bir eğitim paketi desteğinden faydalanacağı ve bu eğitim paketinin, her şeyin yolunda gitmesi için genç­lere yardımcı olacağı belirtiliyor.

Bunun yanında, kendilerine su­nulan fırsatları değerlendirmek, iyi ilişkiler kurmak ve iyi bir ruh sağ­lığına sahip olmaları için gençlere destek olunacak.

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan’ın “Mayor’s Young Londoners Fund” planı, çocukların ve genç ye­tişkinlerin başkent.

Londra’dan en iyi şekilde fayda­lanabilmelerini sağlamak için baş­latıldı.

Haringey Belediyesi’nden Zina Etheridge, konuyla ilgili şu açıkla­malarda bulundu:

“Bu, bölgemiz için harika bir ha­ber. Hayatlarına doğru şekilde baş­lamaları için gençlerimize yardımcı olma konusunda kararlıyız.

“Önemli miktardaki bu fon, ha­yatlarına zorlu bir başlangıç ya­pan kişilere yönelik programları ve desteği sağlamak için bize yar­dımcı olacak. Bu da gençlerimizin potansiyellerine ulaşmasına yar­dım edecek.”

Haringey’de başlatılacak olan programlar

  • NLPC: Genç yaşta suç işleyen veya toplum değerlerine karşı olan gençleri topluma kazandırmayı ve geleceğin toplum liderlerine dö­nüştürmeyi hedefleyen program
  • Access UK: 16-21 yaş arasında olan azınlıklar için BAME (Black, Asian, Minority Ethnic) kariyer hizmeti
  • Work works: 12-21 yaş ara­sında mahkeme karar bulunan veya hapiste olan suçlulara iş ve eğitim bulma konusunda destek olmayı hedefleyen program
  • Haringey Play and Woodg­reen Sandbunker: 10-15 yaş ara­sındakilerle çalışarak birebir göz­lemleme ve pozitif aktiviteler sunulması, yılda 179 seans gerçek­leştirilmesi hedefleniyor
  • Exodus: Toplum açısından yüksek risk oluşturan suça karışan, dışlanmış veya dışlanma riski bu­lunan 12-21 yaş aralığındaki kişiler için 12 haftalık bir program
  • Taking the Heat out of the Street: 12-21 yaş arasında 90 genç için Broadwater Farm Estate’de spor programları
  • UK Health Ministries: Top­lumdan uzaklaşmış gençler için haftada yedi fitness seansı
  • Thinking Space: Tavistock ve Portman NHS Trust tarafından des­teklenen ve toplumdaki dezavan­tajlı bireylere yardım etmek için çalışan kişiler yetiştirmeyi hedef­leyen program. Bireylerin hisleri hakkında konuşabileceği güvenli bir ortam yaratmak için olanak sağlanması amaçlanıyor.