Kanserle mücadele derneği Macmillan’ın organize ettiği ve pek çok görüllü kurum ve kuruluşlarının da kendi organizasyonuyla destek verdiği “Dünyanın en büyük sabah kahvesi” etkinliği 28 Eylül’de yapıldı.

Macmillan geçen yıl 27 milyon sterlin yardım toplayarak rekor kır­mıştı. 1990’dan günümüze uygula­nan “Sabah Kahvesi” etkinlğinden şimdiye kadar 200 milyon sterlin toplandığı açıklandı.

Kıbrıs Türk Toplum Merkezi de 28 Eylül saat 10-12 arasında “628-630 Green Lanes, Haringey, London N8 0SD” adresindeki kendi mekânında “Sabah Kahvesi” etkinliğine Türk usulü kahve ve kek ile katıldı. Duyarlı toplum üyelerinin katıldığı etkinlikte Kıbrıs’ın otantik bulgur köftesinden tahinli çöreğine kadar çeşitli yiye­cekler de satıldı. Sponsorların hedi­yelerinin dağıtıldığı çekilişte etkin­liğe renk kattı.

Kıbrıs Türk Toplum Merkezi Başkanı Niyazi Enver, “Sabah Kahvesi”nin içinde yaşanılan top­luma yönelik bir etkinlik olduğunu belirterek, “Biz kendi kültürümüzü koruyarak Birleşik Krallık’a entegre olmaya çalışıyoruz. Bu ülkenin so­runları bizim de sorunumuz. Hele kanser gibi insan sağlığını tehdit eden çağımızın vebasına karşı mü­cadele etmeyi biz de görev biliyo­ruz. Macmillan’a destek olmak için yapılan bu etkinliğe katılarak omuz verenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Öte yandan Enfield Belediyesi Meclis üyesi Yasemin Brett ve Anne Brown da Macmillan’ın “Sabah Kah­vesi” etkinliği düzenleyenler arasın­daydı. Trinity at Bowes Kilisesi’nde yapılan etkinliğe Enfield Belediye Başkanı Saray Karakuş ve Southgate milletvekilli Bambos Charalambous da katıldı.

Brett, etkinlikten 338 sterlin yar­dım toplanıldığını belirterek, “Aynı zamanda kansere karşı mücadelede farkındalık yaratıldığı bir gün oldu. Bizim toplumdaki bazı kuruluşların da bu önemli güne duyarlılık gös­termesi sevindirici” diye devam etti.