İngiltere Türk Aile Birliğe’ne bağlı Ali Rıza Değirmencioğlu Türk Okulu’nda Cumartesi günü ‘Anneler Günü’ kutlaması yapıldı ve Yılın Annesi’ açıklandı.

Okulun emektar öğretmenlerinden Vijdan Bulmuş’un sunuculuğunu yaptığı programda, hayatını kaybetmiş tüm anneler için saygı duruşunda bulunuldu.

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, GCSE öğrencilerinden Çınar Aydın anne ve anneliğin önemini anlatan bir konuşma yaptı.

Öğrencilerin annelerine olan sevgi ve bağlılıklarını anlatan gösterilerin yapıldığı kutlama etkinliğinde, öğrencilerden oluşan koro mini bir konser verdi. Yine öğrencilerin oluşturduğu halk oyunları grurubu da gösteri yaptı.

Müzik öğretmenleri Zeki Erdoğan ve İbrahim Mani’nin eşliğinde yönetim kurulu üyesi Rabia Deniz ve okul başkanı Sevtap Kemal de söyledikleri şarkılarla kutlama etkinliğini renklendirdi.

HAVVA BEYZADE ‘YILIN ANNESİ’ SEÇİLDİ

Kutlama programının ardından İngiltere Türk Aile Birliği, Ali Rıza Değirmencioğlu Türk Okulu Başkanı Sevtap Kemal, pandemi önlemleri sebebiyle, ‘Anneler Günü’nün gecikmeli olarak kutlandığını hatırlatarak, Havva Beyzade’nin ‘Yılın Annesi’ seçildiğini açıkladı.

Kemal, Havva Beyzade’nin hayatından kesitleri özetlediği konuşmasında, Havva Beyzade’nin 8 Mayıs 1946’da Kıbrıs’ın Baf kasabasında doğduğunu, 3 yaşındayken babasını kaybettiği için annesi tarafından büyütüldüğünü anlattı.

Beyzade’nin küçük yaştan itibaren yardımlaşma ve paylaşmayı hayatının vazgeçilmezi haline getirdiğine işaret eden Kemal, gençliğinden itibaren farklı bir rol üstlendiğini kaydetti.

Havva Beyzade’nin 1963 yılında annesi ile birlikte Londra’ya gelerek hayatını burada sürdürdüğünü, kolejde tekstil eğitimi alarak kendini geliştirdiğini ve Selfridge gibi büyük şirketlerde çalıştığını anlatan Sevtap Kemal, 1970 yılında Öskul Beyzade ile evlenerek, 2 erkek ve bir kız çocuğu yetiştirdiğini vurguladı.

Beyzade’nin 1975 yılında İngiltere Türk Kadınları Yardım Derneği’ne (TWPA) gönüllü olarak katılarak, toplum hizmetinde bir çok hizmete imza attığını belirten Sevtap Kemal, aynı şekilde eşiyle birlikte 1983 yılında Ali Rıza Değirmencioğlu Türk Okulu’nun kuruluşunda da yönetimde yer alıp, bugüne kadar okula desteğini sürdürdüğünün altını çizdi.

Havva Beyzade’nin üç çocuğu gibi torunlarının da Türkçe eğitimine önem vererek Ali Rıza Değirmencioğlu Türk Okuluna kaydettirdiğine de işaret eden Kemal, kendisini “Yılın Annesi” olarak seçtiklerini bir buket çiçek takdim ederek açıkladı.

Havva Beyzade ise yaptığı kısa konuşmada, “Yılın Annesi” seçilmesinden dolayı memnuniyetini dile getirerek, bundan sonraki yıllarda genç annelerin onore edilmesinin daha uygun olacağını ifade etti.

Havva Beyzade için düzenlenen törene kızı Seyyare ve okulda eğitim gören torunları da katıldı. (EUROVİZYON)