TÜRKİYE’nin Karlsruche Başkonsolosluğu katkılarıyla Kongresszentrum Stadhalle salonunda düzenlenen yarışmada 13 çocuk ve 6 büyük olmak üzere 21 ekip Avrupa’nın en iyisi olmak için kıyasıya mücadele etti. Avrupa’nın farklı ülkelerinde faaliyet gösteren halk dansları ekiplerinin bir araya geldiği Karlsruhe şehrinde çok çekişmeli ve heyecanlı bir mücadele yaşandı. Yarışmada Hornsey Atatürk Okulu küçükler kategorisinde birinci gelerek Avrupa’nın en iyisi olduğunu kanıtladı.

Hornsey Atatürk Avrupa birincisi

Yarışmada 13 çocuk ve 6 büyük olmak üzere 21 ekip Avrupa’nın en iyisi olmak için kıyasıya mücadele etti. Yarışmaya 24 dansçı, 7 müzisyen, yönetim kurulu ve ailelerden oluşan 55 kişilik kafileyle, Atatürk Okulları - Londra adıyla katılan Londralı ekip, gösterileriyle birinciliği kazandı. Dokuz dakikalık gösteride üç kez kostüm değiştiren folklor ekibi, Kıbrıs Halk Dansları’ndan Susta, Bahriyeli Çiftetellisi, Arabiye 2, Bardak Oyunu, Çiftetelli ve Orak oyunlarından oluşan gösterileri ve canlı müzik grubu ile yarışmayı izleyen yüzlerce konuğu ve jüriyi hayran bıraktı. 24 dansçı ve 7 müzisyenle harika bir performans sergileyen, gösterilerinin bitiminde dakikalarca ayakta alkışlanan Hornsey Atatürk Okulu, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’na üye olup kendi dallarında uzman, Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen 6 kişilik jüri üyeleri tarafından birinci seçildi.

Yaklaşık 7 saat süren gösterilerin ardından sonucun açıklanmasıyla büyük bir mutluluk yaşayan kafile gözyaşlarına hakim olamadı.