Mustafa Koker

LONDRA

İngiltere’nin başkenti Londra’da yarım asra yakın süredir Türk restorantçılığını temsil eden ve bir arada görünmeyen iki önemli sembol isim Kazım Akkuş ve Hüseyin Özer, UID’in iftar yemeğinde kucaklaştı.

Uluslararası Demokratlar Birliği İngiltere Başkanı Erdal Yetimova’nın ev sahipliğinde dün akşam İngiltere Türk Diyanet Vakfı salonunda verilen iftar daveti İngiltere Türk toplumunun önemli figürlerini de buluşturdu.

İngiliz Lordlar Kamarası üyesi Lord Mark Mcinnes, Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak, Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, KKTC Londra Temsilcisi, Büyükelçi Zehra Başaran, Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Çınar Ergin, Londra Din Hizmetleri Müşaviri Mahmut Özdemir, Eğitim Müşaviri Hasan Ünsal,Türkiye ve Kıbrıs Türk toplumu kuruluşlarının yönetici ve temsilcileri, eğitimciler, iş adamları ve gazetecilerin katıldığı bu renkli davetli grubunun ağırlandığı yemekte Türk restorantçılığının İngiltere’deki duayen isimleri de ilk defa bir araya geldi.

Londra kent merkezinde 40 yılı aşkın süreyle işlettiği Efes restaurantların kurucu ve yöneticisi Bolulu iş adamı Kazım Akkuş ile böyle ortamlarda birlikte görünmeyen Tokatlı iş adamı Sofra Restaurantlarının kurucu ve yöneticisi Hüseyin Özer Ramazan iftarında samimi bir şekilde kucaklaştı.

Gazeteci Mustafa Köker’in daveti ile bir araya gelen iki işadamının bu tarihi kucaklaşmasını Hürriyet muhabiri Halil Yetkinlioğlu görüntülerken, Efes Restaurant’ın diğer ortağı İbrahim Uzun da kucaklaşmanın tanığı oldu.

İki iş adamı bir süre sohbet ederken, Ramazan kucaklaşmasına tanık olan diğer konuklar ise “Bu birlikteliğinizi Allah nazardan korusun” dileklerini ilettiler.