İNGİLİZ yetkililer mağdurların suçlamalarının yeni olmadığını belirtti. Uzman görevliler, cinsel taciz uğradığını söyleyen 106 mağdurla, görüşecek. Metropolitan Polisi soruşturma devam ederken, herhangi bir mülakat öngörmediklerini söyledi. Metropolitan Polisi, Emniyet Müdürlüğü’ne 106 ayrı suçlama yapıldığını açıklayarak, bu cinsel taciz suçlamalarının, dördü Premier Lig ve ikisinin de Birinci Lig’den olmak üzere toplam 32 Londra futbol kulübündeki kişileri kapsadığını hatırlattı. Suçlamalar 32 futbol kulübü ya da takımındaki bireylerle ilgili. Ayrıca lig dışı ya da yarı profesyonel 21 takım da soruşturma altında.

İSİMLER AÇIKLANMIYOR
New Scotland Yard Polis Başmüfettişi Dedektif Ivan Balhatchet, ‘bütün suçlamaların ciddiyetle ele alacağını, özel eğitimli polislerin kendilerine ulaşan bilgileri titizlikle inceleyeceğini, başvuru sayılarının, verilen bilgilerin ve suçlamaların değişebileceğini fakat memurların ihbar edilen suçlamaları incelemeye devam edeceğini’ söyledi. 

Balhatchet, cinsel taciz mağdurlarının yerel polis birimleriyle ya da Çocuklara Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Birliği (NSPCC) ihbar hattını (0800 023 2642) aramalarını istedi. Metropolitan Polisi, henüz yorum yapmayacağını ve kulüp isimleri ya da hangi kulübe kaç suçlama yöneltildiğini açıklamayacağını bildirdi.