Birleşik Krallık genelindeki emniyet birimlerinin koordinasyonunu sağlayan Ulusal Polis Müdürleri Konseyinden (NPCC) yapılan açıklamada, Hristiyan toplumların tedbir olarak güvenlik düzenlemelerini gözden geçirmesi tavsiyesi yapıldı.

Fransa'daki kilisede gerçekleşen olaya benzer saldırıların Britanya'da yaşanabileceğine dair özel bir istihbarat olmadığını vurgulayan NPCC, Hristiyan toplumun paniklememesini ancak teyakkuzda bulunmaları gerektiğini bildirdi.

Açıklamada ifadelerine yer verilen NPCC Müdür Yardımcısı Neil Basu, DAEŞ ve diğer terör örgütlerinin, Batı ülkelerindeki Yahudi, Hristiyan ve diğer inanç gruplarını hedef aldığını belirterek, "Fransa'daki son olayları takiben, Hristiyanların ibadethanelerine yönelik koruyucu güvenlik tavsiyemizi yineleyerek özel tavsiyelerde bulunuyoruz. Aynı zamanda bu fırsattan yararlanarak tedbir amaçlı olarak güvenlik düzenlemelerini gözden geçirmeleri gerektiği hatırlatmasını yapıyoruz." dedi. 

Fransa'nın kuzeybatısındaki Saint-Etienne-du-Rouvray kentinde dün, sabah ayini sırasında kiliseye giren 2 kişi, bir papazı öldürürken bir kişiyi ağır yaralamıştı. Polis tarafından vurularak öldürülen 2 teröristin de DAEŞ'le bağlantılı olduğunu kaydedilmişti.

İngiltere'de terör alarmı seviyesi, bir terör saldırısının "kuvvetle muhtemel" olduğu anlamına gelen "ciddi" seviyesinde tutuluyor.

AA