VELİLERDEN, çocuklarının akademik ve sosyal yaşamlarında onlara destek olmalarını isteyen Ünsal, Türkçe’nin de önemine değindi. ingiltere’de lise eğitimini tamamlayan gençlerin Türkçe’den alacağı ‘A Level’ derecesinin üniversitelerde etkili olduğunu belirten Ünsal, şunları söyledi:

“Sevgili öğrenciler, dinlenme imkanı bulduğunuz yaz tatilinden sonra taze bir başlangıç yapacağınız başarılı bir eğitim öğretim dönemi geçirmenizi diliyorum. Okuldaki akademik derslerinizin yanında Türkçe derslerine göstereceğiniz ilgi sizlerin iki dilli bireyler olarak yetişmesine katkı sağlayacaktır. İki dilli birey olarak yetişmenin, hem sosyal alanda hem de eğitim alanında başarılarınıza katkı sağlayacağını unutmayınız. İyi bir İngilizce öğrenebilmeniz için öncelikle ana dilinizi çok iyi derecede öğrenmeniz gerektiğini sürekli aklınızda tutunuz.”

‘DAHA İYİ İLETİŞİM İÇİN...’
“Güzel Türkçemizi öğrenmek sizlerin Türkiye’deki akrabalarınızla, arkadaşlarınızla daha iyi iletişim kurmanıza da yardımcı olacaktır. Ayrıca Türkçe’nin İngiltere’deki üniversitelerden kabul alma aşamasında, A Level derecesi olarak sayıldığının altını çizmek isterim. Yükseköğretim öğrencilerimiz; ülkemizin yetişmiş insan kaynağına katkıda bulunmak, öğrenim gördüğünüz üniversitelerden edineceğiniz bilgilerle ülkemizi ve toplumumuzu daha müreffeh bir seviyeye taşımak gibi bir misyona sahip olduğunuzu unutmayınız. Bu bilinçle hareket ederken ülkemizi de en iyi şekilde temsil edeceğinize şüphem yoktur.”