Başbakanlıktan yapılan açıklamada, görüşmede her iki liderin ülkeleri arasındaki ikili ilişkilerin önemini vurguladıkları belirtildi.

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılma (Brexit) süreci üzerinde de durulan görüşmede May’in, güçlü bir AB’nin herkesin çıkarına olduğunu net bir şekilde ifade ettiği kaydedildi. 

May’in, hükümetinin AB’den pürüzsüz ve düzenli bir ayrılma süreci geçirme konusunda kararlı olduğunu ve gelecek yıllarda da İngiltere’nin Avrupalı ortaklarıyla yakın ilişkileri koruyacağını vurguladığı aktarıldı.

Çoğu İngiltere'nin eski kolonileri olan 52 üyeli İngiliz Milletler Topluluğu'nun siyasi liderleri bugün Londra'da bir araya gelmişti. Liderler, topluluğun başkanı konumundaki Kraliçe 2. Elizabeth ile tarihi katedral Westminster Abbey'de İngiliz Milletler Topluluğu Günü vesilesiyle düzenlenen dini törene katılmıştı.

Geçen yıl yapılan referandumla AB'den ayrılma kararı alan İngiltere, 40 yılı aşkın süredir girift ekonomik ilişkiler geliştirdiği birliğe alternatif arayışı içinde başta eski sömürgeleri olmak üzere tüm dünyayla daha yakın ilişkiler kurma arayışında.  

Resmi olarak 1949'da Londra Deklarasyonu ile kurulan İngiliz Milletler Topluluğu'na da bu açıdan ülkede yeni bir önem atfedildiği gözleniyor.