Kent polisinin bir ekibi, evlerin sokak kapılarından girmeye çalıştı ve sonra girdikleri evlerin sahiplerine kapılarını kilitlemelerini öğütledi.

West Midlands Bölgesi Emniyet Müdürü'nün retweetlediği bir fotoğrafta, polis memurları evin salonuna kadar girip sokak kapısının güvenli olmadığını gösterirken görülüyordu.

Polis yetkilileri uygulamaya olumlu yorumlar aldıklarını, ama diğer yorumları da göz önünde bulunduracaklarını söyledi.

Ancak onlarca kişi de polisin insanların evlerine habersiz girmesini eleştirdi.

@craigwalder adlı bir kullanıcı "Evime böyle girerseniz, sizi duyar duymaz makul güç kullanırsam şaşırmayın" dedi.

@just_raymie de "Bir daha kapılarını kilitlemeyi unuturlarsa, herkes nerede yaşadıklarını bilmeyecek mi?" diye sordu.

İngiliz yasalarına göre polis memurları arama izni olmadan bir eve ancak "suç yeterince ağır olursa bir kişiyi tutuklamak için, kaçak birini yakalamak için ya da bir kişinin hayatını kurtarmak veya bir insana ya da mülke ciddi zarar gelebilecek" durumlarda girebiliyor.

Twitter'daki tepkilerin ardından polis "Hırsızlık önleme taktiklerimizden birine yapılan tüm yorumlara teşekkür ederiz. Yorumları değerlendireceğiz" açıklaması yaptı.

Coventry Polis Müdürü Helen Kirkman da "Bu bölgedeki soygunların büyük bölümü, yüzde 25'inden fazlası yeterince güvenlik önlemi alınmayan evlere giren fırsatçı hırsızlar tarafından yapılıyor." dedi.

Kirkman ayrıca bölge halkından herhangi bir şikâyet almadıklarını ve verdikleri öğütlere "minnettar" olduklarını savundu.
BBC Turkce