Koronavirüs salgını İngiltere’de etkisini artırarak devam ediyor. Geçtiğimiz gün bir günde 87 kişi hayatını kaybetti. İngiltere’de toplam ölü sayısı ise 422’ye çıktı.

Edinilen bilgilere göre salgın İngiltere’de yaşamını sürdüren Türkiye ve Kıbrıs kökenli toplumda da yüksek sayılara ulaştı.

Salı akşamı itibarı ile Türkiye ve Kıbrıslı vakalardan ölenlerin sayısı 9’a çıktı.

Daha önce, Elmaziye Kamil, Hayri Ergönül, Mustafa Ahmet ve İlyas Güngör hayatlarını kaybetmişti.

Hafta başından bu yana vefat eden bu isimlere Şengül Besim, Kamil Ahmet, Ahmet Raşit, Lıldıray Faik ve Melik Ejder Ülkümen de eklendi ve hayatını kaybedenlerin sayısı 9’a çıktı.

Aslen Erzincanlı olan ve Londra’nın Southgate bölgesinde ikamet eden  55 yaşındaki Melik Ejder Ülkümen’in dün hayatını kaybettiği öğrenildi.

EN YÜKSEK ÖLÜM ORANI

İngiltere Sağlık Bakanlığı verilerine göre ülkede koronavirüsten en fazla ölüm dün (Salı günü) 87 olarak gerçekleşti. Dün akşam itibarı ile İngiltere’de koronavirüse kurban gidenlerin toplam sayısı 433’ye yükseldi.

Bakanlık verilerine göre 24 Mart 2020'de saat 09:00 itibarı ile 90 bin 436 kişiye koronavirüs testi yapıldı. Bu insanlardan 8 bin 77'sinin testi pozitif, 82 bin 359'unun testi ise negatif çıktı.

Kaynak ;Erovizyon