LONDRA - Koronavirüs sebebiyle bir ayı aşkın süredir işyeri kapalı olan Mehmet Şar, sağlık çalışanlarının yaşadığı zorlukları görerek işyerini açıp elbise ürettirdi.

İngiltere’nin ünlü modacı ve tasarımcılarına üretim yapan BiCity firmasının sahibi Mehmet Şar, koronavirüs sebebiyle giyecek kıyafet bulamayan NHS çalışanlarına 500 takımdan oluşan 1000 parça hastanekıyafetini üretip teslim etti. Şar’ın gösterdiği duyarlılık karşısında hastane yönetimi memnuniyetini dile getirdi.

HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMASI LAZIM

Kuzey Londra’nın Edmonton bölgesindeki North Middlesex Hospitalçalışanlarının ihtiyacı olan kıyafetleri bulunmadığı öğrenince işyerinde çalışanları evlerinden çağırarak üretim yaptıklarını belirten Şar, “Böyle bir durum karşısında sessiz kalamazdım. İkinci Dünya savaşından bu yana İngiltere böyle bir durum yaşamamış. Hastane yönetimi ile yaptığım görüşmede, çalışanların giyecek kıyafetlerinin olmadığını öğrendim ve şoke oldum. İnsanların hayatta kalması için kendi hayatlarını hiçe sayan sağlık çalışanlarının bu durumuna seyirci kalınabilir mi? İşyerimiz salgın nedeniyle kapalıydı ama çalışanları çağırarak üretim gerçekleştirip teslim ettik” dedi.

KADINLAR EVLERİNDE DİKİP GETİRİYORLAR

Hastane çalışanlarının ihtiyacı olan koruyucu malzemeler ve iş kıyafetlerinin yetersiz olması sebebiyle çevrede oturan kadınların evlerinde dikerek getirdikleri kıyafetleri giydiklerini öğrendiğini hatırlatan Şar, “Devlet zengin olabilir ama bizlerin sağlığı için çalışan hastane personeli gerekli malzemeye ulaşamıyorsa, hayatımız boyunca sağlık hizmeti aldığımız bu insanlara sahip çıkmak bizim insanlık görevimiz. Her duyarlı iş insanı böyle davranır diye düşünüyorum. Umarım başka insanlar da aynı hassasiyeti gösterir ve yaşadığımız ülkedeki bu dramı birlikte atlatırız” şeklinde konuştu.

Moda sektöründe faaliyet gsöteren Sivaslı Türk iş insanı Mehmet Şar’ın daha önce de Cami, ve Cemevine gıda desteği yaptığı öğrenildi.

Kaynak; Eurovizyon.co.uk