Koronavirus ölümlerinin ağırlıklı olduğu yer, en çok Londra’daki hastanelerde görünüyor. Metro gazetesinin açıklamalarına göre hastane yetkilileri cenaze işlemleri yapan şirketlerden, yardım kuruluşlarından ceset  torbası ve koruyucu malzemeleri .bulmalarını istediler.

Metro gazetesine konuşan Londradaki   Southall funeral service direktörü Michael Tiney , açıklamasında batı Londra’daki iki hastanenin ceset  torbası kalmadığını bizden ceset  torbası koruyucu malzemeleri tedarik etmemizi istendi. Elimizden gelen imkanlarla yardım etmeye çalışıyoruz, fakat bizim de cenaze işlemlerinde kendi elemanlarımızı koronavirüsdan korumamız için yeterli ekipmanlarımız kısıtlı çünkü bu ekipmanlari kullanıp bir defada atıyoruz ,tekrar kullanamıyoruz dedi. Özellikle yaşlılar evinde hayatlarını kaybeden vatandaşların cenaze işlemleri'nde koronavirüs olmuş gibi kabul ediyoruz onun için çok sıkı sağlık önlemleri almak zorundayız dedi .

Londra’daki cenaze işlemlerini yapan Türk şirketlerden bazıları Türkiye cumhuriyetinden cenaze torbası temin edilmesi konusunda yardım istediler..

Londra’da Türk toplumunu içerisinde şimdiye kadar Koronavirüs den yaşamını yetiren yaklaşık 100 vatandaşımız var maalesef bu vatandaşlarımızın cenazeleri çok gecikmeli kalkıyor. Morklar da bekletiliyor .Bunların başlıca sebepleri cenaze işlemleri çok sıkı sağlık  güvenlğinde yapılması gerekiyor Dezenfekteli ceset  torbaları olması gerekiyor.

Koronavirüs'ün başladığı ilk dönemde  bu hastalıktan ölen kişilerin yakılmasını istiyorlardıç Fakat parlementoda Müslüman ve Yahudi kökenli milletvekillerinin itirazı üzerine cenazelerin insanların kendi dinine göre defnedilmesine karar verdiler. Cenaze işlemlerinde bazı kısıtlamalar getirdiler. Sadece aile fertlerinın yakınlarının cenaze merasimlerine gelmesi ve bir din görevlisinin olması gerekiyor. da yardım istediler.