LONDRA’da Westminister Sarayı’nda gerçekleştirilen ödül törenine çok sayıda firma katıldı. Türkiye’den, Tetra Pak ve ARB Ajans işbirliğiyle 12 yıldır devam eden ‘Küçük Şeyler Doğayı Yeniler’ projesine verilen ödülü, ARB Ajans başkanı Sibel Yarar, direktör Bilge Araç ve stratejist Esra Baykal aldı.

DÜNYAYA İHRAÇ EDİLEN PROJE
Türkiye’nin ilk ve tek kurumsal sosyal sorumluluk reklam ajansı olan ARB ve Tetra Pak, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ve İstanbul Üniversitesi’nin bilimsel onayıyla 12 yıldır, 12 ildeki temel eğitim okullarında hayata geçirdiği ‘Küçük Şeyler Doğayı Yeniler’ projesiyle, Türkiye’deki çevre bilincini artırmaya, ayrı biriktirme ve geri dönüşüm konusunda daha bilinçli nesiller yetiştirmeye çalışıyor. Ödül töreninde konuşan ARB Ajans başkanı Sibel Yarar, şunları söyledi:

AĞAÇ YAŞKEN EĞİLİR
“Küçük Şeyler Doğayı Yeniler, bugüne kadar 1 milyon 200 bin öğrenciye ulaştı ve çevre alanında Türkiye’den dünyaya ihraç edilen ilk proje oldu. Hepimiz biliyoruz ki, ‘çevre’ bugünün ve geleceğimizin en önemli konularından biri. Gelişen teknolojinin insanlığa ferah getirdiği ve yaşam kalitesini yükselttiği doğrudur. Ancak bu refahın hepimiz ve dünyamız için bir bedeli var. Bilinçsiz insan davranışları yüzünden doğal kaynaklar hızla tükeniyor. Oysa hiçbirimizin bu kaynakları sınırsızmış gibi tüketmeye hakkı yok. Çözüm ise tüketim alışkanlıklarımızı değiştirmekten, yenilenebilir kaynaklara yönelmekten ve yenilenemeyen kaynakları az kullanmaktan geçiyor. Biliyoruz ki, yaşanabilir bir dünya için hepimizin yapacağı ‘küçük şeyler’ var. İşte bu noktadan hareketle toplumda çevre bilincinin oluşturulması için önceliğimiz çocuklar olmalıydı. ‘Ağaç yaşken eğilir’ inanışından yola çıkarak önce çocuklarımızı bilinçlendirmek, onlar üzerinden de ailelerine ulaşmayı hedefledik.”