Halil Yetkinlioglu/LONDRA

Geçtiğimiz ay hizmete açılan "Jack The Chipper Fish and Chips," Kazım Akkuş, İbrahim Uzun ve Birol Şahin ortaklığında hizmet veriyor. 

Londra’nın finans merkezi City bölgesinde ve moda dünyasının kalbinin attığı Brick Lane’de faaliyet gösteren bu mekan İngilizlerin yanı sıra dünyanın dört bir yanından gelen turistlerin lezzet mekanı oldu. Çünkü İngiltere’nin en ünlü yemeği “fish and chips” yani balık ve patates kızartması, İngiltere’nin sembolü Kraliçeden ve Beatles’tan bile daha ünlü. 2010’da Independent gazetesinin yaptığı bir ankette, “fish and chips” İngiltere’nin sembolü olarak değerlendirilme bakımından Kraliçe’yi ve Beatles’ı geride bırakmıştı. Hatta bu yemeğin sanayileşmeyi güçlendirdiği ve devrimi önlediği bile ifade edilir. 

BİROL ŞAHİN 20 YILLIK TECRÜBE SAHİBİ

Bu mekanın menajerliğini Birol Şahin üstleniyor. Birol Şahin, 32 yıldır Londra’da yaşıyor ve 20 yıldır bu mesleği yapıyor. Hatta kendisine ait Paddington’da fish& chips dükkanı bile var.  Şahin’in deneyimleri sonucu kurulan Jack The Chipper Fish& Chips’in, menüsü oldukça geniş. Şahin, bu nezih mekanı 8 personelle yönetiyor. Koşulsuz ve kesintisiz müşteri memnuniyeti ilkesiyle en taze balığı, en lezzetli şekilde konuklarına sunuyor. Her daim en taze ürünler burada. Londra’da fish& chips yiyebileceğiniz en güzel mekanlardan biri. Sadece mekan değil tabi ki güzel ve samimi olan, lezzetler ve servis de aynı şekilde. Balık çeşidiyle inanılmaz bir zenginlik yaratarak farklı damaklara hitap ediyorlar. Geleneksel pişirme usüllerinin dışında damağa yönelik farklı yöntemler de kullanıyorlar. Burası malzeme açısından zengin, ferah ve salaş olmayan bir mekan. En büyük artıları, balıklarının taze olması ve pişirmeyi bilmeleri.

Şahin, bu işin püf noktası nedir? sorumuza: “Görüntü olarak göz doyuran bu yemeğin yapımındaki püf noktalardan biri balığın ne az ne de çok kızartılmış olmasıdır. Daha çok yumuşak kıvamlı ve hafif sulu lezzette balık istenmektedir” şeklinde yanıt verdi.

Efes10: ....