İskoçya Başbakanı Nicola Stur­geon, İskoç Parlamentosu’nun İn­giliz hükümetinin Brexit planlarını gerçekleştirmek için geçirmek zo­runda olduğu Brexit yasasını onay­lamayacağını açıkladı.

Sturgeon, BBC radyosuna yap­tığı açıklamada, “Yetki devrinin da­yandığı temellerin altını oyacak bir karara ben imza atmam” dedi.

Bu gelişme, İngiltere’de Theresa May hükümetinin aşması gereken yeni bir sorun ortaya çıkarıyor. İn­giltere Başbakanı Theresa May’in hükümeti; İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda’ya şimdiye kadar yaptığı tekliflerden daha fazlasını yapma­yacağını açıklamıştı. Bu üç bölge, İngiltere’nin devrettiği yönetim yet­kisini kullanan parlamentolara ve hükümetlere sahip.

 İskoçya, Galler ve Kuzey İr­landa, Brexit için İngiliz parla­mentosundan çıkacak yasayı veto yetkisine sahip değiller.Ancak bu üç devletin istekle­rine sırt çevirmek, zaten gergin olan ilişkileri daha da zora so­kabilir.İngiltere hükümetinin, Brexit yasasını yaz aylarında parlamen­todan geçirmeden önce, bu üç bölge ile uzlaşma sağlaması ge­rekiyor.