Cambridge Düşesi Kate Middleton üçüncü doğumundan sonra da bakımlı haliyle kameralar karşısına çıktı ve sabah doğan oğlu ile hayranlarını selamladı.

Kensington Sarayı'ndan yapılan açıklamada "Kraliçe, Edinburgh Dükü, Galler Prensi, Cornwall Düşesi, Prens Harry ve her iki ailenin üyeleri doğumdan haberdar edildi ve bu haberden sevinç duydu" denildi. Açıklamada ayrıca anne ile bebeğin sağlığının iyi olduğu belirtildi. Çift açıklamadan birkaç saat sonra, yeni doğan oğulları ile birlikte hastaneyi terk etti.

İngiltere'de Kraliyet Sarayı Kensington'dan yapılan açıklamada bebeğin erkek olduğu ve 3 kilo 800 gram ağırlıkta olduğu belirtildi. Doğum, Londra'da St. Mary's Hastanesi'nde gerçekleşti ve Prens William'ın doğum sırasında hazır bulunduğu belirtildi. Çiftin diğer iki çocuğu da aynı hastanede dünyaya gelmişti.

Prens William ile eşi Cambridge Düşesi Kate Middleton'ın 4 yaşında George adında bir oğulları ile 2 yaşında Charlotte adında bir kızları var. Yeni doğan ve tahtın beşinci varisi olan presin ismi ise henüz açıklanmadı. Bahisçiler favori isimler arasında Albert, Arthur, Jack ve Fred'i gösteriyor.

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth böylece 6'ncı kez torununun çocuğunu görmüş oldu.

My warmest congratulations to the Duke and Duchess of Cambridge on the birth of their baby boy. I wish them great happiness for the future.

— Theresa May (@theresa_may) April 23, 2018

İngiltere Başbakanı Theresa May da çifti Twitter'dan tebrik ederek, mutluluklar diledi.

Deutsche Welle Türkçe