YÜRÜYÜŞÇÜLERİN taşıdıkları dev pankartta ‘Adalet’ yazısı Türkçenin beraberinde İngilizce, Fransızca, Kürtçe ve İspanyolca dillerinde yer aldı. Başlıca sloganlar ise ‘Türkiye laiktir, laik kalacak’, ‘Hak, hukuk, adalet’ ve ‘Bu daha başlangıç, mücadeleye devam’ şeklinde oldu. 
Hiçbir siyasi partinin amblem, flama ve bayrağının yer almadığı yürüyüş saat 18.30’da başladı. Sayıları bini aşkın yürüyüşçüler, Türk işletmelerin yan yana yer aldığı Harringay istikametine doğru hareket etti. Yürüyüşçüler geçtikleri yerlerde esnaf ve çevre halkı tarafından alkışlandı. Yürüyüşe katılanlar sırasıyla Harringay, Turnpike Lane ve Wood Green ana caddeleri üzerinden yaklaşık 4.5 kilometre yol kat ederek Haringay Belediye binası önündeki parka gitti.

HERKES İÇİN ADALET
CHP İngiltere Temsilcisi Hasan Dikme, yürüyüş başlangıcında yaptığı konuşmada; Hükümetin bir an önce OHAL’ı kaldırması gerekliliği ifade etti. Dikme, “AKP ülkeye tamamen el koymuş, hak, hukuk ve adaleti tamamen tekeline alarak, ne kadar muhalif varsa OHAL fırsatıyla seslerini kısmaya ve yok etmeye çalışmaktadır. Bu iktidar, kendisinden olmayanlara düşmanca saldırmakta; ülkemizin demokratik güçlerini ezmeye çalışmaktadır. Böylesi bir ortamda başlayan bu yürütüş, bir siyasi parti yürüyüşü değildir. Bu yürüyüş yargılanmadan hapishanelere atılan gazetecilerin yürüyüşüdür. Tecavüze uğrayan, hakkı yenenlerin, mazlumların, mağdurların yürüyüşüdür. Bu yürüyüş, Türk’ü, Kürt’ü, Alevi’si, Sünni’si, bütün Türkiye’nin ve herkes için adaletin yürüyüşüdür” dedi.