Anadolu’nun farklı bölgelerinden, değişik amaçlarla bu ada ülkesine gelen Türk girişimcilerin, 1970’lerden itibaren başlattığı restorant yolculuğu, günümüzde hemen her kent veya köyde kebap ve benzeri fast food restorantlarla devam ediyor.

Önceleri ‘take-away’ olarak bilinen ve hemen her yerleşim bölgesinde döner ile kebaplarıyla yerleşik halka hitabeden Türk restorantları, 2000’li yıllardan itibaren ivme kazanarak kalitesini yükseltip, yeni konsemptleriyle tercih edilen mekanlar haline geldi.

Efer Restaurant İngiltere’nin en eski ve köklü restaurant zincirlerinden biri olan markalardan biri olarak gelişmesini sürdürüyor.

Uzun yıllar başkent Londra merkezinde iki ayrı şubesi ile Türk mutfağının meze ve et ürünlerinde rakipsiz mekanları olan Efes Restaurantlar, son yıllarda kendini yenileyerek, farklı bölgelerinde yeni şubeleriyle çok kültürlü Londra’nın aranan mekanları arasında ilk sıralarında yerini aldı.Kurucularından Kazım Akkuş’un, farklı etnik toplumlardan oluşan müşterileriyle kurduğu yakın ilişkiler, ‘Efes’ ile birlikte ‘Kazım Usta’yı da markalaştırdı.

İçten ve samimi dostluk ilişkileri sayesinde yolu bu dünya kentine düşenler sadece Efes’in kebapları için değil, ‘Kazım Usta’yı görmek için de mekanlarının müdavimleri arasında yer aldı.

Diplomatlar, sanatçılar, gazeteciler, ünlü televizyoncular, İngiliz ve farklı ülke yöneticisi siyasetçilerin de aralarında yer aldığı çok renkli Efes müdavimi kitlelerin Londra ile birlikte ilk hatırladığı isimlerden biri Kazım Akkuş, yani ‘Kazım Usta’ oldu.

Aynı çatıyı meydana getiren ‘Efes’ ve ‘Kazım Usta’ikilisi, dünyanın farklı lezzet mozayiğini meydana getiren Londra’nın önde gelen ‘Markası’ artık.

Son yıllarda Londra’nın farklı bölgelerinde açılan ve açılması beklenen Efes zincir restaurantları gıda sektöründe kendi çıtasını yükseltirken, ‘Kazım Usta’ markasının yanında İbrahim Uzun ismi ile de bütünleşti.

Cumhurbaşkanları, başbakanlar, siyasetin ve diplomasinin farklı simaları Efes’e uğramadan geçmiyor. Kazım Akkuş ve İbrahim Uzun ikilisi ise bu \markasını parlatarak, yeni şubeler ile zirve yarışını sürdürüyor.