Londra’da faaliyet gösteren İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi, 33’üncü  Genel Kurulunu gerçekleştirerek yeni başkan ve yöneticilerini seçti. Leyla Kemal , Konsey’in yeni başkanı olarak göreve başladı. Kemal, Konsey’in Aysın Yılmaz’dan sonraki ikinci kadın başkanı oldu.





Divan başkanlığını Dr. Özkan Hıfzı, sekreterliklerini Sinem Arıca ve Hüsnü Kişi’nin yaptığı Genel Kurul’da, eski başkanı Çetin Ramadan Konsey’in bir yıllık faaliyet raporunu okudu. Üye dernek ve temsilcilerinin tam olarak katıldığı Genel Kurul’da hem yeni başkan ve yeni yönetim kurulu, hem de   “Disiplin, Denetleme ve Danışma Kurulları” seçildi.




Çetin Ramadan, bir yıl boyunca kendisine yardımcı olan Yönetim Kurulundaki arkadaşlarına teşekkür ederek, iş ve özel hayatını büyük ölçüde  ihmal ederek, çalıştığını, ancak istediği verimi gösteremediğini kaydetti. Konsey’e her zaman yardımcı olacağını belirten Ramadan, Konsey’in bir yıllık faaliyetlerini okudu. Bu süre içinde “yeni bir logo oluşturduklarını, web sayfasının yeniden yapılandığını, birçok derneğin faaliyetine katıldıklarını” belirtti. Ayrıca, “Türkçe OCR, GCSE ve A Level sınavlarının iptal sorununu ertelendirdiklerini, İngiliz Dışişleri Bakanlığı ile 2 toplantı yaptıklarını, Seçme ve Seçilme Platformunun Kuzey ve Güney Londra’da iki ayrı toplantı düzenlediğini, Londra’da kudret Özersay’a konferans verdirdiklerini” söyledi. Banka hesaplarının sağlıklı bir durumda olduğunu da kaydeden Çetin Ramadan, “ borçları olmadığını” ekledi.

KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı’nın başarı mesajı gönderdiği Genel Kurul’da yapılan seçimlerde Leyla Kemal Konsey Başkanlığına seçildi.

Leyla Kemal, yaptığı konuşmada geçmiş yönetimlere emek veren herkese teşekkür ederek, önümüzdeki dönemde yapacaklarını anlattı.

“Bence yapilanlar arasinda en onemlisi Konseyi yeniden yaratip hayata gecirmemiz ve yeni genc nesillerle birlikte, onlarin enerjisi ile devamliligini Londra halkina hizmet vermek icin devam ettirmek olacaktir. Bunda tum derneklerimizin rolu cok buyuktur. Konsey sizsiniz. 

Eminim hepiniz 2016 senesinde neler yapacagimizi merak ediyorsunuzdur.

Gectigimiz senelerden baslatilan ve yarim kalan faaliyetler devam edecektir.

Konseyin İkinci Kadın başkanı olarak Türk kadınına yakışır şekilde elimden geldiğince sizlerle ve ekibimle en iyi hizmet ve servisi , kendi alanlarında son derece başarılı arkadaşlarımla birlikte vermeye çalışacağım.

Bununla birlikte basarmamiz icin sizlerin yardim  ve destegine ihtiyacimiz coktur. Bu vesile ile Ingilter’ede Konseye üye olmayan tüm dernekleri  bir çati altında toplanmaya çağırıyorum.

Mevlananin dediği gibi 'Gel, kim olursan gel', görüşün ne olursa olsun yine gel. Konsey’de herkese yer var, ortak sorunlarımız çok. Birlik olursak çözeriz. Motomuzda oldugu gibi 'United we can achieve more' Birlik olursak halkımızın, çocuklarımızın faydasina olacağı yadsınılamaz bir gercektir.” 


Yeni yönetim şu isimlerden oluştu:

Leyla Kemal Başkan,
As Başkanlar Tuğrul Yiğitoğlu, Işık Vedat,
Genel sekreter Kazım Altan, yardımcısı Selin Salih,
Sayman Ali Şener, Yardımcısı Neire Açıkalın. Selda Ziya, Gönül Özcenk, Özgün Koztepe, Mustafa Kureysi

Yedek üyeler; Kurtuluş Sarak, Filiz Salih, Tağmaç, Hürmüs Emirzade,

Haysiyet Divanı; Dr. Özkan Hıfzı, Dr. Tahsin Bilginer, Necati Sayer, Ahmet Nazım, Tuncel Nalbantoğlu,Kerim Kaan, Aysın Yılmaz

Denetleme Kurulu; Cemal Münir, Tevfik Zekai, Türker Çakıcı,

Danışma Kurulu; (Eski Başkanlar); Dr. Özkan Hıfzı, Dr. Tahsin Bilginer, Şemsettin Daniş, Zeka Alsancak, Fikret Derviş, Ahmet Nazım, Ali Ratip Doğruer, Akmen Ali Sıtkı, Aysın Yılmaz, Çetin Ramadan

lin Salih, Sayman Ali Şener, Yardımcısı Neire Açıkalın. Selda Ziya, Gönül Özcenk, Özgün Koztepe, Mustafa Kureysi”