Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda eski başkan Leyla Kemal güven tazeleyerek 2 yıllık dönem için tekrar baş­kan seçildi.

Genel Kurul sonrasında yapılan açıklamada festivalin “Kıbrıs Türk Günü” adıyla Konsey tarafından 17 Haziran’da yapılacağı açıklandı.

Konsey 15 Nisan Pazar günü Kıb­rıs Türk Kültür Derneği’nin Hack­ney’deki binasında yaptığı genel ku­rula üye dernek temsilcileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonra­sında yapılan Divan seçiminde baş­kanlığı Dr. Özkan Hıfzı, sekreterlik­leri de Ahmet Durmuş ve Ertuğrul Mehmet üslendi.

Başkan Kemal “Yıllık Faaliyet Raporu”nu sunduktan sonra oku­nan “Mali Rapor” da oy çoğunluğu ile aklandı.

Daha sonra yapılan başkan se­çiminde Leyla Kemal ve Işık Ve­dat başkanlığa aday oldular. Son dönemde As Başkan olarak görev yapan Vedat, uyumlu bir yönetim kurulu olduklarını ve birlikte pek çok başarıya ve ilke imza attıkla­rını belirterek Leyla Kemal adına adaylıktan çekildi.

Genel Kurul’da yer alan ve ai­datlarını zamanında ödediği için oy hakkı olan 10 dernek seçimde oy kullandı.

Tek başkan adayı ve onun tek listesi üzerine yapılan seçim son­rasında Leyla Kemal yeniden baş­kan oldu.

Kemal’in seçilen yönetim kurulu listesi de şöyle:

Başkan: Leyla Kemal

As Başkan: Işık Vedat,

Tuğrul Yiğitoğlu

Genel Sekreter: Nuket Tekun

Veznedar: Hakan Hüseyin

Muhasebe: Ayşe Osman

Aktif üyeler: Selda Ziya, Shule Başaran, Duygu Tağmaç, Eddie Er­tan, Kenagn Nafi

Yedek Üye: Hürmüs İmamzade, Filiz Salih

Genel Kurul sonrasında yapılan açıklamada, bu yıl ikincisi yapıla­cak Kıbrıs Türk Festivali’nin Kıbrıs Türk Günü adıyla Konsey tarafın­dan 17 Haziran’da gerçekleştirile­ceği belirtildi. Açıklamada festivali bu yıl Konsey ile birlikte yapmak için bir araya gelen Kıbrıslı kuru­luşların önerilerinin Konsey baş­kanlar kurulu tarafından kabul edilemez bulunduğu için reddedil­diği belirtildi. Konsey, festival ko­mitesinin uzlaşılamayan listesinde “bağımsız komite” ve KKTC’nin yer almadığı “Kıbrıs bayraklı festival logosu” gibi önerilerin bulunduğu da açıklandı. Konsey Başkanı Leyla Kemal, festival çalışmalarına bü­tün Kıbrıslı Türk toplumunu davet ederek, “Memnuniyetle belirtmek isteriz ki ‘Eğitim Konsorsiyumu’ ve ‘İngiltere Kıbrıs Türk Ticaret Odası’ da bu yılki festivalimize des­tek olacağını açıkladı” dedi.