Kıbrıs kökenli önemli bir nüfusun yaşadığı İngiltere’nin başkenti Londra’da faaliyet gösteren Limasollular Derneği, 20. kuruluş yıldönümü münasebetiyle Grand Palace’de görkemli bir kutlama gerçekleştirdi.

Kutlama etkinliğine, KKTC Londra Temsilcisi Büyükelçi Çimen Keskin’i temsilen Eğitim ve Kültür Ataşesi Metin Harper, Belediye Meclis Üyeleri İlkay İsa ve Şazimet Palta İmren, Olay gazetesi sahibi Nural Ezel ve eşi Aycan Ezel, Azerbaycan Türk Evi Başkanı Dr. Ali Tekin Atalar, İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Jale Özer, İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Başkanı Osman Ercen, Asbaşkan İrfan Davulcular, Kıbrıs Türk Toplum Merkezi Başkanı Niyazi Enver, NOTCO Başkanı Turkay Hadjifilippou, İngiltere Türk Aile Birliği Başkanı Sevtap Kemal, Dr. Akan Efe ve eşi Nihal Efe’nin de aralarında yer aldığı seçkin bir davetli kitlesi katıldı.



YILIN ANNESİ HALE İSMAİL OLDU


Dernek Başkan Yardımcısı Duygu Tağmaç’ın sunuculuğunu üstlendiği etkinlikte ‘Yılın Annesi’ de açıklandı. Dernek yönetimi bu “Yılın Annesi” olarak ev hanımı Hale İsmail’i, seçti.


Limasollular Derneği Başkanı Arife Retvan, anneliğin kutsallığı ve değerini anlattığı konuşmada, bir oğlu ve iki kız çocuğu sahibi Hale İsmail’in hayatının başarılarla dolu olduğunu ifade etti.


Hale İsmail de yaptığı kısa konuşmada,kendisinin yılın annesi seçilmesinden dolayı Retvan ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Bromley bölgesinde yaşayan ve geceye kızı Kezi Şenyüz ile katılan ‘Yılın Annesi’ İsmail, “Böylesine güzel bir akşamda böylesine güzel bir ödülü bana layık gördükleri için Limasollular Derneğine teşekkür ve şükranlarımı sunarım” dedi.


Arife Retvan etkinlikte yaptığı konuşmada, Limasollular Derneği’nin 20 yaşını kutlarken, bu sürede her biri ayrı değer taşıyan hizmetler verildiğinin altını çizdi.

Yönetim kurulu arkadaşları ile birlikte bir çok insanın hayatına dokunduklarını hatırlatarak, bundan sonra da aynı ezimle bu hizmetlerin devam edeceğinin altını çizdi.

BÜYÜKELÇİ KESKİN MESAJ GÖNDERDİ


KKTC Londra Eğitim ve Kültür Ataşesi Metin Harper de yaptığı konuşmada, Büyükelçi Çimen Keskin’in başka bir program nedeniyle etkinliğe katılamadığını belirtti.
Keskin’in gönderdiği mesajı okuyan Harper, aynı zaman da Büyükelçi Keskin’in doğum günü olduğunu hatırlatarak bu özel gününü kutladığını ifade etti.


Derneğin 20. yıl etkinliğinde, Şef Hüseyin Karabulut yönetimindeki koro, klasik Türk müziğinin sevilen eserlerininden oluşan bir konser verdi.
Konuklar, Grup Exel, DJ Ahmet ve DJ Cüneyt Ünlü’nün müzikleri eşliğinde konuklar doyasıya eğlendiler.


Derneğin Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşmakta: Ülkü Demirel, Duygu Tağmaç, Zaliha Salih, Hatice Atıoğlu, Vedia Tattı ve Havva Şensev. (EUROVİZYON)