Londra Borsasından yapılan açıklamada her iki borsanın yönetim kurulunun “potansiyel birleşme için detaylı görüşmeleri” sürdürdüğü belirtildi.

Açıklamada her iki borsa arasında gerçekleşebilecek bir birleşmenin yeni bir şirket altında şekillendirilebileceği kaydedildi.

LSE’nin açıklamasına göre satış konusunda anlaşılması durumunda yeni şirkette Deutsche Boerse'un hissedarları yüzde 54,4, Londra Borsasının hissedarları ise yüzde 45,6 oranında hisse payına sahip olacak.

Nihai bir anlaşmanın sağlanması durumunda ortak yönetim kurulunun LSE ve Deutsche Boerse direktörlerinin tamamını içerecek şekilde oluşturulması planlanıyor.

Londra Borsasından yapılan açıklamada, “Yönetim kurulları potansiyel birleşmenin her iki şirketin de birbirlerini güçlendireceğine, endüstriyi tanımlayacak Avrupa merkezli öncü küresel finansal bir grubun oluşmasını sağlayacağına inanmaktadır” ifadesine yer verildi. 

Her iki borsa arasında birleşme görüşmelerine ilişkin haberlerin ardından Londra Borsasının hisseleri toplamda yüzde 18,7, Deutsche Boerse’un hisseleri ise yüzde 8,3 artış kaydetti.