HALİL YETKİNLİOĞLU

LONDRA

Bozca-Der tarafından düzenlenen gençlik etkinliğine katılan iş adamı Cafer Mahiroğlu yaptığı konuşmada, “Bizler aynı toprağın çocuklarıyız. Bu  ülkede geleneklerimizi yaşatalım. Gelecek sizlersiniz” diyerek olumlu mesajlar verdi.

Dernek Başkanı Mehmet Şar da konuşmasında, “karamsar olmayın, pozitif düşünün, başarıya odaklanın” dedi.

Bozca-Der’in kısa süre önce değişen yeni yönetimi, gençleri bir araya getirmek, tanıştırmak ve kaynaştırmak için Cuma akşamıgençlik etkinliği düzenledi. Dernek merkezinde gerçekleşen etkinliğe iş adamı Cafer Mahiroğlu da katılarak, gençlere olumlu mesajlar verdi.

MEHMET ŞAR: OLUMSUZLUKLARI BÜYÜTMEYİN

Dernek Başkanı Mehmet Şarkonuşmasına, gençlerle biraraya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı.

Bu gibi etkinlikleri belli aralıklarla düzenleyerek, gençlerle buluşmak istediklerini belirten Şar, “Bu etkinliklerde zaman zaman buluşarak düşüncelerimizi, tecrübelerimizi sizlerle paylaşmayı sürdürmek istiyorum. Sizleri dinlemek, sorunlarınıza birlikte çözüm üretmek derneğimizin amaçlarının başında geliyor. Artık bu derneklerde sizler görev üstleneceksiniz. Bundan sonra sizlerin çabalarıyla, sizlerin bakış açısıyla devam edecek bu kuruluşlarımız” dedi.

Konuşmasını, “Anne babalarınızın, geçmiş hikayaleri sizlere sıkıcı gelebilir, bizi anlamayabilirsiniz” diye sürdüren Şar, “Çünkü gerçekten bizim hikayemiz, bu zamanın dışında kalıyor. Anlatılması ve sizin yaşadıklarınızla kıyaslanması bile mümkün değil... Biliyorum, bir çoğunuz anne –babanızdan benzer hikayeler dinlemişsinizdir. Hatta bu hikayeler artık size sıkıcı gelmiştir... Ama bizim hayatımızın gerçekleri az da olsa hafızalarınızın bir köşesinde yer alırsa, sizler inanın daha farklı bir yaşam çizgisinde ilerleyeceksiniz. Ama karamsar bir tablo çizmek istemiyorum. Sizler bu ülkede büyüdünüz. Modern dünyanın yeni nesil gençlerisiniz. Arzu ettiklerinizin çoğunu elde edebilecek durumdasınız. Elde edemedikleriniz sizi üzmesin, hayattan koparmasın. Dünyanın sonu değil çünkü. Gençsiniz. Önünüzde güzel bir hayat sizi bekliyor. Karamsar olmayın. Küçük olumsuzlukları büyütmeyin. Yaşamınızda pozitif olmaya çabalayın. Olumsuzluklara takılıp kalmayın. İnanın iyi düşündüğünüzde daha güzel yaşayacaksınız. Bir şeyler üretmeye çabalayın. Her şeyi başkasından beklemeyin. Yapabileceklerinize odaklanın. Kolay kazanılan mutluluk kısa süreli olur. Kazandıklarınıza kendinizden bir şeyler katın. Emek olsun, alın teriniz olsun. İnanın o zaman daha mutlu olacaksınız” diye konuştu.

CAFER MAHİROĞLU: ÖNÜNÜZDE ROL MODELLERİNİZ VAR

Etkinliğe konuk olan Avrupalı Türk Markalar Birliği Başkanı ve Select Fashion Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu da konuşmasında gençlere olumlu mesajlar verdi. Mahiroğlu, hemşehrileriyle  biraraya gelip konuşma fırsatı bulduğu için memnuniyetini ifade edeerek, şöyle konuştu:

“Biz 30 yıl önce Londra’ya geldiğimizde bizi yönlendirecekler çok örneklerimiz yoktu. Bize yol gösterecek rol modeller yoktu. Konfeksiyon sektöründe çalışanlar vardı. Oysa siz öyle değilsiniz, çok şanslısınız. Örnek alabileceğiniz, takip edebileceğiniz rol modeller var. Böyle güzel ortamlarınız var. Her yörenin ayrı ayrı biraraya gelebilecekleri dernekleri var. Bu dernekleri bizler kurduk ama, bu kuruluşların yaşayabilmesi sizlerin elinde. Sizler sürdürecekseniz bu kuruluşları. ‘Param olursa güçlüyüm’ diye söz vardır. Yok öyle bir şey, insanlar çevresi kadar güçlü. Birbirinize destek verdiğiniz, dayanışma içinde olduğunuz sürece inanın kimse size zarar veremiyor. Özellikle, buralarda buna çok daha ihtiyacımız var, Avrupa’da da böyle. Sizleri evde görmek ile burada görmenin ayrıcalığını büyükleniz biliyor. Burada birlik beraberliği görmek onlar için geleceğin teminatı oluyor. Sizler geleneklerimizi göreneklerimizi yaşatacaksınız. Sadece gelenekler de değil, eğer sizler birlik olursanız bizim neslimiz, çok daha ileriye doğru gidecek. Sizler ailelerine, büyüklerinize bu mutluluğu yaşattığınız için size teşekkür ediyorum.  Bizler atalarımız, dedelerimiz aynı toprağın çocuklarıyız. Aynı topraklarda yaşaşdılar ve aynı topraklarda yatıyorlar. Onun için benim açımdan, her biriniz benim ailemin bir ferdinden farklı değilsiniz. Bu heyecanı bana yaşattığınız için başkan ve sizlere çok teşekkür ediyorum.”

ETKİNLİĞE KATILIM YOĞUN OLDU

Hanımların hazırladığı yemek ve çiğ köfte ikramının yapıldığı etkinliğe 100’ü aşkın genç katıldı. Konuşmaların ardından davul zurna ve Dj eşliğinde eğlenme imkanı bulan gençler ve dernek yetkilileri katılımının yüksek olmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.

Dernek Başkanı Mehmet Şar, bu ve benzeri etkinliklere toplum içerisinde öne çıkmış rol model portreleri ağırlayacaklarını kaydetti.