LONDRA - İngiltere'nin başkenti Londra'da geçen yaz teravih namazından çıkanların üzerine aracını süren Darren Osborne, "terör bağlantılı cinayet" ve "cinayete teşebbüs"ten suçlu bulundu.

Londra'daki Woolwich Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, 48 yaşındaki Osborne, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Duruşmada savcı Jonathan Rees, Osborne'un Müslüman topluma "kafayı taktığını" söyleyerek, terör eylemi ile amacının "mümkün olduğunca fazla Müslümanı öldürmek" olduğunu vurguladı. Savcı Rees, "Birilerini sadece inançlarından dolayı öldürmeye çalışmak korkunç bir şeydir." dedi.

Mahkemede konuşan görgü tanıkları ise Osborne'un "Tüm Müslümanları öldüreceğim. Müslümanlar teröristtir." diye bağırdığını ve olayın ardından polisi beklerken de, "İşimi tamamladım. Beni artık öldürebilirsiniz." diyerek gülümsediğini aktardı.

Duruşmada ayrıca, Osborne'un Galler'deki evinde bulunan ve polisin soruşturma kapsamında el koyduğu elektronik cihazlarda da, internette bazı aşırı sağ ve İslam karşıtı gruplara ilişkin aramalarda bulunduğunun tespit edildiği bildirildi.

Bu arada Osborne mahkemede yine, olayı tek başına işlemediğini ve "Dave" ile "Terry Jones" isimli iki erkeğin suç ortakları olduğunu yineledi.

Davaya bakan Yargıç Cheema Grubb'un "Peki Dave şimdi nerede?" diye sormasına Osborne da, "O bir sihirbaz. Belki de kendisini yok ediyordur." cevabını verdi.