Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasınca (AİKB) Londra'da düzenlenen Batı Balkanlar Yatırım Zirvesi'nin soru-cevap oturumunda konuşan Rama'nın, aynı oturuma katılan Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic ile arasında ilginç diyalog yaşandı.

Rama, Sırp mevkidaşı Vucic'e dönerek, "AB, bizden çok Sırbistan'a ilgi gösteriyor çünkü bizim Rusyamız yok" ifadesini kullandı.

Kosova'daki Arnavutlara hala vize serbestliği hakkı tanınmadığını anımsatan Rama, "Bize de iyi yolda olduğumuzu ancak daha yapacak çok işimiz olduğunu söylüyorlar. Diğer yandan ise o (Sırbistan Başbakanı Vucic), Rusya'yı ziyaret ederek, AB ile müzakerelerin başlaması hakkını elde ediyor" şeklinde konuştu.

Rama, söylediklerinin eleştiri değil, iyi oynanmış oyun olduğunu belirterek, kullandığı ifadeler nedeniyle Sırp mevkidaşının açıklama yapmak zorunda olmadığını kaydetti.

Sırbistan Başbakanı Vucic de Arnavut mevkidaşı Rama'nın Batı Balkanlar Yatırım Zirvesi'nde konuşulması gereken konuların dışına çıktığını savunarak, "Sırbistan'da seçim kampanyası var ancak Arnavutluk'ta da seçim kampanyası başladığından haberim yoktu" değerlendirmesinde bulundu.

AB'ye katılım müzakereleri söz konusu olduğunda Rusya ile ilişkilerinin durumuna ilişkin soruya ise Vucic, "Stratejik hedefimiz AB'ye entegrasyon olmasına rağmen, Rusya ile geleneksel iyi ilişkilerimizi de korumak istiyoruz. Bunda bir sorun görmüyorum" şeklinde yanıt verdi.