Londra Emniyet Müdürü Cressida Dick, polislere yönelik saldırıların “şoke edici ve kesinlikle kabul edilemez olduğunu” söyledi.

Cumartesi günkü yoğun katılımlı protestolar çoğunluklar barışçıl geçti, ancak günün ilerleyen saatlerinde Başbakanlık konutunun önünde arbede yaşandı.

Emniyet Müdürü, “Az sayıdaki protestocunun dün Londra’nın merkezinde polislere karşı şiddet eylemlerinde bulunmasından ötürü çok üzgünüm” dedi.

14 polisin dünkü protestolarda yaralandığını söyleyen Komiser, böylece George Floyd'un ABD'de öldürülmesinin ardından düzenlenen ırkçılık karşıtı protestolarda bu hafta toplam yaralanan polis sayısının 27’ye çıktığını kaydetti.

Cumartesi günkü olaylarda 14 kişi gözaltına alındı.

İngiltere’de Pazar günü de “Siyahların Hayatları Değerlidir” sloganıyla geniş katılımlı ırkçılık karşıtı protesto gösterileri düzenleniyor. Londra’nın yanı sıra İskoçya’nın başkenti Edinburgh’da da protestolar var.

Londra’da ABD Büyükelçiliği’nin önünde geniş bir kalabalık toplandı.

Göstericiler Pazar günü ABD Büyükelçiliği'ne yürüdü

Göstericiler Pazar günü ABD Büyükelçiliği'ne yürüdü

Sağlık Bakanı Matt Hancock

Sağlık Bakanı Matt Hancock

BBC’de katıldığı programda ırkçılık karşıtı protestolara ilişkin görüşleri sorulan Sağlık Bakanı Matt Hancock, her 1000 kişiden 1’ine koronavirüsün bulaştığının tahmin edildiğini ve bu nedenle protestoların salgını yayma riski taşıdığını söyledi.

Bakan Hancock, “Geçici olarak, 6’dan fazla kişinin toplanmamasını söyleyen kanunlar çıkarmamızın bir nedeni var. Bunun nedeni virüsün yayılması” dedi.