Cumhuriyeti Turizm ve Çevre Bakan Fikri Ataoğlu, World Travel Market 2018 Turizm Fuarı’nda,  Kuzey Kıbrıs standını ziyaret ederek temaslarını sürdürüyor.

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy da KKTC standını ziyaret ederek Bakan Ataoğlu ile görüşmede buludu.

Turizm ve Çevre Bakanlığı, Londra’da 5-7 Kasım tarihleri arasında düzenlenen World Travel Market 2018 Turizm Fuarı’nda KKTC’yi temsil ediliyor.

Dünyanın ikinci büyük turizm fuarı olarak kabul edilen World Travel Market(WTM), Excel Fuar Merkezi’nde dünya turizm sektörünün önde gelen temsilcilerini ağırlıyor.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da fuarın ilk gününde KKTC Standını ziyaret ederek çeşitli temaslarda bulundu. Bakan Ataoğlu’na ziyaretleri sırasında KKTC Londra Temsilcisi, Büyükelçi Oya Tuncalı, Özel Kalem Müdürü Türker Yüksel ve KKTC Londra Turizm Koordinatörü Kadir Doruhan eşlik ediyor.

World Travel Market 2018 Turizm Fuarına bu yıl yaklaşık olarak 181 Ülkeden 4,600 firma katılıyor.3 gün boyunca devam edecek olan fuarın 52 bin turizm profesyoneli tarafından ziyaret edilmesi beklenmekte.

World Travel Market Turizm Fuarı’ndaki KKTC standı son iki yıldan beri kullanılan ve birçok beğeni almış olan “Kıbrıs Türk köy evi” konsepti ve dünyaca ünlü İngiliz şair, oyun yazarı ve oyuncu William Shakespeare tarafından yazılan Othello trajedisinin yer aldığı Mağusa şehrimizin Othello Kalesi’nin bir bölümü yer almaktadır.

World Travel Market 2018 Turizm Fuarı’nda, Bakanlığı temsilen Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi Şube Amiri Mustafa Köprülü, Tatıtma ve Pazarlama Memurları Eser Erenler  ile Kemal İyikalp temsil ediyor.

Bakanlığın turizm sektörü ile işbirliğinde,yurtdışı turizm tanıtım ve pazarlama çalışmaları kapsamında katılım sağlandığı fuarın, direkt olarak tüketiciye ulaşılması ve aynı zamanda tur operatörleri ile de tanışma ve Kuzey Kıbrıs’ı tanıtma fırsatlarının değerlendirilmesi sağlanacak.

ATAOĞLU: “HEDEFİMİZ İNGİLTERE PAZARINI BÜYÜTMEK” 

KKTC standını ziyaret ederek sektör temsilcileri ile görüşen Bakan Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs standına gösterilen ilgiden dolayı memnun oldu.

Happy Days Holiday yöneticimi de fuardaydı

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu World Travel Market’i ziyareti esnasında yaptığı açıklamada İngiltere pazarının KKTC açısından çok önemli olduğunu, bu pazarın daha fazla büyümesi için tanıtma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Bakan Ataoğlu görev süresi içerisinde turizmin daha iyi noktalara taşınabilmesi için adımlar attıklarını belirterek, İngiltere pazarını arzu edilen seviyelere taşıyacaklarını da vurguladı. 

TÜRKİYE KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERSOY, KKTC STANDINDA

Fuarın ilk gününde TC Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, KKTC Standını ziyaret ederek, bakan Ataoğlu ile görüştü.

KKTC turizminin tanıtım ve pazarlama çalışmalarında her zaman işbirliği içerisinde olduklarını söyleyen Ersoy, yeni projelerinde gündemde olduğuna değindi.

Bakan Ataoğlu, İngiltere pazarının daha da güçlenmesi için Türk Hava Yollarına ait bir uçağın Antalya üzerinden Ercan Havalimanı’na touchdown sefer düzenlemesi için Bakan Ersoy ile bir çalışma başlattıklarını söyleyerek, Londra’dan Kuzey Kıbrıs’a seyahat edecek yolcuların Antalya’da kısa süreli beklemeli olarak adaya gelebileceklerini belirtti.

Eco Travel Direktörü Ali Keskin ve kadrosu KKTC Standında

TUR OPERATÖRLERİ İLE ETKİN TANITIM

Bu yıl Bakanlık olarak İngiltere’de faliyet gösteren Tur Operatörlerine reklam katkısı yaptıklarını ifade eden Ataoğlu, Tur Operatörleri’nin de reklam için büyük bütçeler ayıdığını söyledi.

2018 Eylül ayında reklamların başladığına değinen Ataoğlu, reklam kampanyasının yıl sonuna kadar devam edeceğini vurguladı.

Günümüz  teknolojisinde büyük kitlelere ulaşmak için digital medyanın kullanıldığına değinen Ataoğlu, reklam kampanyasında bu yıl %70 digital medyayı kullandıklarını, basılı medyaya ise  %30’luk bir bütçe ayırdıklarını kaydetti. 

Türkiye’den gelen turistlerin yanı sıra, Avrupa’dan gelen turistlere alternatif turizm imkanları sunduklarını da söyleyen Ataoğlu, ”Kuzey Kıbrıs’ta bakir kalmış  görülmesi, gezilmesi gereken çok fazla zengin tarih ve kültür var. Biz bu kültürü, bu güzellikleri  Adaya gelen misafirlerimizle12 ay boyunca paylaşmak istiyoruz” diye konuştu.

KIBRIS TÜRK KÜLTÜRÜ SERGİLENİYOR

KKTC Standını ziyaret eden misafirlere; hellim böreği, gül şurubu, çörek, sumada, limonata, brandi, şarap, zivaniya, çitlembikli bidda, üzüm sucuğu, badem, pastelli, çay ve Türk kahvesi ikram ediliyor.

Standımızda ayrıca Dizayn 74, geleneksel bir çömlek tezgahı kullanarak, ülkemize özgü toprak el sanatlarını icra edilirken, tamamlanmış olan çeşitli toprak el sanatı ürünleri de standımızda sergileniyor. Ayrıca sele, sepat, sesta ve sandalye örme gibi hasır sanatı çalışmaları da bakanlık personeli Kemal İyikalp tarafından sergilenip, icra ediliyor.

İstanbul Travel Direktörü Murat Eser, KKTC Standında tanıtım yaptı

SEKTÖR TEMSİLCİLERİ DE FUARDAKİ YERİNİ ALDI

World Travel Market’te yer alan KKTC standında Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB), Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB), Kıbrıs Türk Rehberler Birliği (KITREB), Kıbrıs Türk Restorancılar Birliği (RES-BİR),  Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi ve Karpaz Eko Turizm Birliği tanıtımlarını gerçekleştiriyor.

Kaynak: Eurovizyon