Etiyopya, Londra’daki bina yangını sonrası haber alınamayan kişilerden 8’inin Etiyopyalı olduğunu duyurdu.

Etiyopya Dışişleri Bakanlığı, Londra'da salı gecesi çıkan yangının ardından haber alınamayan kişilerden 8’inin Etiyopyalı olduğunu açıkladı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, yangın sonrasında haber alınamayanlardan 8’inin Etiyopyalı olduğu ve kurbanların arasında Etiyopyalıların olup olmadığının tespitine yönelik çalışmaların sürdüğü belirtildi. Etiyopya'nın Londra Büyükelçiliğinin yangın sonrası yerinden olan Etiyopyalılara yardım etmek için çalışmalarını sürdürdüğü kaydedilen açıklamada, cesetlerin kimliklerinin belirlenmesi konusunda İngiliz yetkililerden henüz onay alınamadığı ifade edildi. 

En az 30 kişi hayatını kaybetti
Kensington Belediyesine ait 120 daireli sosyal konutta salı gecesi çıkan ve saatler sonra kontrol altına alınan yangında en az 30 kişinin öldüğü doğrulandı. Olaydan bu yana kendisinden haber alınamayan çok sayıda bina sakininin öldüğü varsayılıyor. Yetkililer, çökme tehlikesi sebebiyle binada kalan bazı cesetlere ulaşmak için çalışmalarını sürdürdüklerini bildirirken, kimi cesetlerin ise teşhis edilemeyeceği konusunda uyarıda bulundu.

İlk 4 katı ofis ve ortak alanlardan oluşan Grenfell Tower’ın ikametgahlara ayrılan 20 katında 400 ila 600 kişinin yaşadığı tahmin ediliyor.