Yeni yıl kutlamaları için binlerce turisti ağırlayan Londra’da, yılbaşı gecesi 4 genç bıçakla öldürüldü. Bıçaklı saldırısı sonucunda cinayete kurban gidenlerin isimleri henüz açıklanmazken yaşlarının 17 ile 20 arasında olduğu belirtildi. Cinayetlerin tamamı Londra’nın kuzey, doğu ve güney bölgesinde meydana geldi.

Bıçaklı cinayetlerin 3’ü yeni yıl akşamı, 4’üncüsü de yeni yılın ilk saatlerinde meydana geldi. Birbiriyle bağlantısı olmadığı ifade edilen cinayetler, Metropolitan Polis Teşkilatı cinayet Masası dedektifleri tarafından soruşturuyor. Londra’da 2017 yılında yaşanan bıçaklı saldırılarda 26 kişi hayatını kaybetti. Bu rakam son sekiz yılın en yüksek seviyesi olarak belirlendi. Bıçaklama olayları yılın son günü 11.30 ile yeni yılın ilk günü 02.35 saatleri arasında gerçekleştirildi. Scotland Yard cinayetler arasında bir ilişki olmadığını açıkladı.

ÖLÜM GECE KARANLIĞINDA GELDİ

Yeni yıl günü bıçaklanan diğer bir kişi ise hastaneye kaldırıldı ve durumu ciddiyetini koruduğu belirtildi. Metropolitan Polisi açıklamasında; “31 Aralık günü 18 yasındaki bir kişi Enfield bölgesinde Larmans Road üzerinde saat 11.30 civarında bıçaklandı. Yaralı genç aynı gece hastane de yaşamını yitirdi. Aynı gün 20 yaşındaki bir kişi West Ham bölgesinde, Memorial Avenue’da saat 19.35’de bıçaklandı. 17 yaşındaki diğer bir kişi şehrin güney batısındaki Tulse Hill bölgesinde Norwood Road’da saat 23.40’da bıçaklandı. Yeni yılın ilk saatlerinde, 20 yasındaki bir kişi de City bölgesinin Old Street üzerindeki Bartholomew Court’da saat 02.35 civarında bıçaklandı. Enfiel’deki cinayetle ilgili 5 kişi gözaltına alındı ancak diğer 3 cinayetle ilgili henüz gözaltına alınan olmadı” ifadeleri yer aldı.

Londra Büyükşehir Belediye Başkanı Sadiq Khan, bıçak suçunun yükselişinden derinden endişelendiğini söyledi.

4 TRAJİK ÖLÜM ARDINDAN AÇIKLAMA

Cinayetlerle ilgili Metropoliten Polisi Bölgesel Polis Koruma Şefi Neil Jerome de şunları söyledi, “Bir çoğumuzun 2018’de yapacaklarımızı düşünürken 4 aile sevdiklerini kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor. Londra’lılara, yaşamını yitiren 4 kişinin ve durumu kritik olan 5’inci kişinin ailelerine, arkadaşlarına garanti ederimki, dedektifler suçluları yargının önüne çıkarmak için var güçleriyle çalışacaklar. Bu saldırılarla ilgili bilgisi olanların ve bıçak taşıyan kişileri bilenlerin, polise veya Crimestoppers’a bildirilmesini bekliyoruz. Eğer bu tür kimseleri polise bildirmekte tereddüt ediyorsanız, 4 trajik ölüm beraberinde, aileniz ve arkadaşlarınız için 2018’de Londra’nın daha güvenli bir yer olması konusunda birileri, sizleri bunu yapmaya ‘ikna’ etmeli. Cinayetle ilgili 101 numaralı telefondan polisi ve 0800 555 111 nolu telefondan isim vermeden Crimestoppers’i arayarak bilgi verebilirsiniz.”

Bıçak....

Londra’nın Enfield, Old Street, Tulse Hill ve West Ham bölgelerinde meydana gelen bıçaklı olaylarda dört genç öldü.

Yeni yıla saatler kala ilk bıçaklı cinayet Enfield bölgesinde Larmans Road üzerinde 31 Aralık günü saat 11.30 civarında işlendi.

 

17 yaşındaki bir genç şehrin güney batısındaki Tulse Hill bölgesinde Norwood Road’da saat 23.40’da bıçaklandı.

 Yeni yılın ilk saatlerinde, 20 yasındaki bir kişi de City bölgesinde Bartholomew Court’da saat 02.35 civarında bıçaklandı.

Mehmet Taisi Güzel