İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği ( İADD ), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle 22 Nisan Pazar günü Azerbaycan Evi’nde bir resepsiyon düzenledi. Her kesimden yoğun katılım gören resepsiyonda 23 Nisan, katılanların çocuklarıyla beraber büyük bir coşkuyla kutlandı.

23 NİSAN PROGRAMINI GENÇLER SUNDU

Program, İngiltere ADD Sekreteri Çiğdem Yılmaz tarafından açıldı. ‘Birlik beraberliğimiz bizim teminatımızdır, ve her daim beraber olmamızı diliyorum’ sözleriyle başlayan Yılmaz, katılımcıları Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ve tüm Cumhuriyet şehitlerimizi anmak için saygı duruşuna ve onu takiben İstiklal Marşı’nı söylemeye davet etti.

Bunun ardından İngiltere ADD’nin Gençlik Kolları üyesi Eliz Yumer, 23 Nisan’ın önem ve anlamını açıklayan bir konuşma yaptı. İADD Gençlik Kolları’nin en genç üyesi olan Hümeyra ise, ezbere ve heyecanla okuduğu Atatürk’ün Gençliğe Hitabesiyle büyük takdir topladı. Daha sonra Çiğdem Yılmaz, annesi Fadik Yılmaz’ın ‘Hoş geldin 23 Nisan’ şiirini okurken de dinleyenlere duygulu anlar yaşattı.

JALE ÖZER: ‘GAZİ MECLİSİMİZİ TEKRAR GERİ ALACAĞIZ’

Gençlerin sunduğu programdan sonra söz alan İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Jale Özer şunları söyledi:

Bugün hep birlikte Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan’ını kutluyoruz. Bu kutlama sıradan bir 23 Nisan kutlaması değildir. Ne acıdır ki ,98 yıl önce Kurtuluş Savaşı’mız sırasında Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Gazi Meclisini geri almak için bugün mücadele ediyoruz. Bunun içindir ki 24 Haziran 2018 seçimleri Gazi Meclisi’mizi geri alma mücadelesidir ve bu mücadeleyi kazanacağız. Geçen sene ‘Referandumda büyük bir tecrübe edindik. Bu sefer çalışmalarımıza bir artıyla başlıyoruz’ diyen İngiltere ADD Başkanı Özer, tüm üyeleri , dostları seçim için gerekli bilgilendirmeleri yapacakları İADD web sitesini ve sosyal medya hesaplarını yakından takip etmeye çağırdı. ‘Özel hayatımızı iki aylık bir süreç için bir tarafa bırakacağız. Bu bir parti olayı değil, tek adam rejime karşı bir parlamenter mücadeledir. Herkesi bu mücadelenin bir parçası olması için çağrıda bulunuyorum’ diyerek sözlerine son verdi.

Programın kapanışı ardından katılımcılar söz alarak erken seçim hakkındaki görüşlerini bildirdi.

CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ZİYARET ETTİ

Resepsiyona, CHP İngiltere Birliği’nin davetlisi olarak Londra ‘da bulunan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ziyaret ederken, katılanların gündeminde erken seçim çok önemli bir yer tuttu.

İngiltere ADD yönetim kurulu ve üyeleri , 2017 referandumunda çok yoğun olarak çalıştığı gibi, 24 Haziran seçim çalışmalarında da öncü olarak topluma yardımcı olacağını ve seçime katılımı mümkün olduğu kadar yükseltmek için çalışma kararlılığını yineledi.

CAN ÖZSEN’DEN KUTLAMA MESAJI

Hackney Belediye Meclis Üyesi M. Can Özsen’da İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği’ne gönderdiği 23 Nisan kutlama mesajında :Tüm Ulusun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, bu vesile ile Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum dedi.