Halil Yetkinlioğlu / Londra

Londra’da 21 derneği bünyesinde barındıran IngiltereTürk Dernekleri Federasyonu (İTDF) tarafından düzenlenen geleneksel 29 EkimResepsiyon ve Balosu’na yaklaşık 400 kişi katıldı. Londra Türk toplumunun yoğunlukla yaşadığı Wood Green’deki Grand Palace Banqueting Suite’te gerçekleştirilen gecenin onur konukları arasında KKTC Londra Konsolosu Ülkü Alemdar, AKUT Kurucu Üyesi ve Onursal Başkanı Nasuh Mahruki, dünyaca ünlü Türk piyanist Gülsin Onay, İşçi Partisi Enfield Lideri Nesil Çalışkan, İTDF Başkan Yardımcısı Dr. Ali Tekin Atalar ve Eşref Yılmaz vardı. 

Türkiye, KKTC ve Azerbaycan bayrakları ile Atatürk posterlerinin süslediği balo, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Londra’da Cumhuriyet Bayramı coşkusu

UMUTSUZ DURUM YOKTUR, UMUTSUZ İNSANLAR VARDIR
İTDF Başkanı Jale Özer’in “Değerli Atatürk ve Cumhuriyet Sevdalıları” diye başladığı açılış konuşmasından sonra sahneye çıkan Ülkü Alemdar, 
vatanlarından binlerce kilometre uzakta bayrım kutlaması için bir araya gelen davetlilere teşekkür etti.

Londra’da Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Gülsin Önay ise Atatürk’e hitaben yaptığı konuşmada “Binlerce aydın, yetenekli, ilime ve sanata inanan genç, senin açtığın yoldan ilerliyor. Cumhuriyetimiz emin ellerde. Umudumuz, senden aldığımız güçle her zaman taze” ifadelerini kullandı. 


Nasuh Mahruki ise “Atatürk ’Umutsuz durum yoktur, umutsuz insanlar vardır’ der” diyerek Atatürk’ün umuda ve gençlere duyduğu güvene dikkati çekti.

Londra’da Cumhuriyet Bayramı coşkusu

ATATÜRK’ÜN EN SEVDİĞİ ŞARKILAR
Türk toplumuna katkılarından dolayı bir çok isme plaketlerin verildiği gecede Londra’nın sevilen sanatçıları Tuğba Özcivan, Ercüment İbrahim, Hüseyin Cemgünal ve Özgür Canyurt, Atatürk’ün en sevdiği şarkılar başta olmak üzere sevilen Türk müziklerini seslendirdi. Hoş Seda Sanat Müziği Korosu ise Şef Baha Yetkin yönetiminde en nadide eserleri dile getirdi.