İngiltere’nin başkenti Londra’da Türk dili ve kültürü eğitimi veren okullar 2017-2018 eğitim-öğretim yılını tamamladı. Öğrencilerle aileleri, karne ve tatil sevincini bir arada yaşadı.

LONDRA’nın Wood Green bölgesinde hizmet veren Ali Rıza Değirmencioğlu Türk Okulu karne dağıtarak tatile girdi. Başarılı bir eğitim yılını geride bırakan öğrenciler, okul salonunda düzenlenen yıl sonu etkinliğinde İbrahim Mani’nin seslendirdiği müzik eşliğinde eğlenip, tatile merhaba dedi. 

Türkiye’nin Londra Eğitim Müşaviri Hasan Ünsal, KKTC Eğitim ve Kültür Ataşesi Gülgün Özçelik, KKTC Londra Konsolosu Ülkü Alemdar, Kıbrıs Türk Toplum Merkezi Başkanı Niyazi Enver ve Türk Toplumu Futbol Federasyonu Başkanı Serdar Sarı’nın katıldığı etkinlikte okula bağışlar da yapıldı.

TATİLDE DE TÜRKÇE
Karne öncesi İngiltere Türk Kadınları Yardım Derneği (TWPA) Başkanı Ayşe İbrahim dernekleri adına okula 1.000 sterlinlik yardım çeki verirken Türk Toplumu Futbol Federasyonu da bin 500 sterlin bağış yaptı. Yapılan konuşmalarda Türk dili eğitim veren okulların ve Türkçenin önemine değinildi. Velilerden çocukları için tatilde de Türkçe konuşulacak ortamlar hazırlamaları istendi. 
İngiltere’de yeni eğitim öğretim dönemi 15 Eylül’de başlayacak.