İngiltere'nin başkenti Londra'da geçen haftasonu bir kiralık kasa şirketinde gerçekleşen soygunda milyonlarca sterlin değerinde mücevher çalındı.

 

 

Londra'da çok sayıda kuyumcunun bulunduğu Hatton Garden caddesindeki Hatton Garden Safety Deposit isimli kiralık kasa şirketine yapılan soygunun, tüm ülkenin Paskalya tatiline girdiği 3 Nisan Cuma günü gerçekleştiği tahmin ediliyor.

 

 

Olayla ilgili Londra polisinden yapılan açıklamada, soygunda hırsızların ağır kesici aletler kullanarak kasaları açtığı ve çetenin çok miktardaki nakit ve mücevharatı çalarak kaçtıkları kaydedildi.

 

 

Paskalya tatilinin ardından Hatton Garden Safety Deposit şirketi çalışanlarının dün işbaşı yapmasının ardından farkedilen soygunla ilgili polis, olay yeri incelemesine devam ettiğini bildirdi. Polis açıklamasında, "Olay yerinin fotoğraflanmasının ve kanıtların toplanmasının ortalama 2 gün sürmesi bekleniyor. Bu aşamada, soygun esnasında yaklaşık 60-70 kiralık kasanın kırıldığına inanılıyor. Yetkililer, soygundan etkilenenlerin tespiti için Hatton Garden Safety Deposit Ltd şirketi ile yakından çalışıyor. Kasaların sahipleri tespit edildiğinde polis bu kişilerle doğrudan iletişime geçecektir" denildi.

 

 

İngiliz basını, hırsızların 200 milyon sterlin değerinde mücevher çaldığını ve bunun ülkede şimdiye kadar gerçekleşmiş en büyük soygun olabileceğini bildirdi. Bir çete tarafından gerçekleştirildiği iddia edilen soygunda hırsızların binaya tünel kazarak girdiklerini aktaran İngiliz basını, Hatton Garden caddesinde yaklaşık 400 kuyumcu bulunduğuna dikkati çekti.

 

 

Muhabir: İnci Gündağ