Dünya genelinde 50 bin öğrenci baz alınarak hazırlanan rapora göre, İngiltere’nin başkenti Londra, üniver­site öğrencileri için en iyi şehir seçilir­ken, İstanbul listenin 67.’nci sırasında yer aldı. Buna karşın Londra’da öğren­cileri en çok zorlayan şey ise yaşam pa­halılığı olarak belirlendi.

Ajans Press, öğrenciler için en iyi şe­hirler araştırmasını inceledi. QS World University verilerinden ve medya yan­sımalarından derlenen bilgilere göre, İngiltere’nin başkenti Londra, üniver­site öğrencileri için en iyi şehir seçildi. Dünya genelinde 50 bin öğrenci baz alınarak hazırlanan raporda, istihdam alanında İstanbul 67’nci sırada yer alır­ken, çekicilik kategorisinde 91’inci alım gücünde 47, öğrencilerin görüşü kate­gorisinde ise 49 sıraya yerleşti.

Öğrencilerle ilgili geçtiğimiz yıl med­yaya 245 bin 480 haber çıkışı yansırken, bu rakam 2018 yılı içerisinde 110 bin 168’i buldu. Medyaya yansıyan haber başlıklarında öğrencilerin en çok işsiz­likle konuşulduğu öne çıktı. Elde edilen veriler, şehirdeki iyi üniversitelerin sa­yısı, istihdam oranı, kültür çeşitliliği ve yaşam kalitesi gibi faktörler ince­lenerek hazırlandı. Öğrenciler yapılan araştırmada şehirlerde çekici gördük­leri özellikleri, avantajları ve dezavan­tajları dile getirdi.

Listede Londra’yı birinci sıraya ta­şıyan özellikler ise şehirdeki müzeler, tiyatrolar, sinema, restoranlar, kültürel yaşam, üniversitelerin kalitesi, öğrenci­lerin rahat iş bulabilmeleri, uluslararası yapısıyla farklıklara daha açık olması, ülke dışındaki öğrencilerin yabancılık çekmemesi ve dışlanmaması şeklinde sıralandı. Buna karşın Londra’da öğren­cileri en çok zorlayan şey yaşam paha­lılığı olarak görüldü.