Haalil Yetkinlioglu/LONDRA

Çatı Grubu, Kıbrıs Türk Toplum Merkezi, Kıbrıs Türk İslam Cemiyeti ve Kıbrıs Türk Gençlik Birliği tarafından düzenlenen yardım kermesi sonunda elde edilen tüm gelirler, sokaklarla yaşayan evsiz insanlar yararına kullanılacak. KKTC Londra Temsilcisi Büyükelçi Oya Tuncalı’nın da ziyaret ettiği kermeste kermez düyenleyici grup başkanları Münevver Borova, Erim Metto, Hüseyin Haşim Elbakayi ve Nafia Horozoğlu’da hazır bulundu. Kermeste 13 stand kuruldu. Kermes boyunca açılan standlarda geleneksek Türk mutfağının yemekleri, el sanatları, doğal bakım ürünleri ve çeşitli hediyelik eşyalar satışa sunuldu. Düzenlenen yardım kermesiyle ilgili Çatı Grubu Başkanı Münevver Borova, sokakta yaşayan evsiz bireylerin sorunlarına vurgu yaptı. Sadece sokaklar da aşayan evsizlere hizmet verdiklerini ifade eden Borova, “Onların başlarında bir ‘çatı’ yoktur. Bir eve ihtiyaçlarının olduğunu vurgulamak amacıyla kurumumuzun adını ‘Çatı’ koyduk” dedi.  

EN AZ 50 KİŞİLİK YEMEK YAPILIYOR

Üç ay önce resmi olarak faaliyet gösterdiklerini belirten Borova, şunları söyledi: “Her perşembe günü Güney Londra’da saat 12.00- 17.30 arası toplanıp, en az 50 kişilik yemek hazırlayıp bunu farklı bölgelerdeki sokaklar da yaşayan genelinde hasta olan insanlara veriyoruz. Sokakta yaşayan insanlara tek tek yemek dağıtmamızın en önemli nedeni, yürüyemeyecek derecede  hasta olmalarıdır. Biz bu insanlara yemekler dışında özel bakım malzemeleri, giyim eşyası ve uyku tulumu da veriyoruz. Gerektiği zaman doktora gidemedikleri için eczanelerden alabilecekleri krem, ağrı kesici ve ateş düşürücüler de veriyoruz. Bunların haricinde geri dönüşümün her geçen gün önem kazandığı bu günlerde sokaktaki insanlara el becerileri kazandırıp ürettiklerini satıyoruz. Elde edilen geliri üreten kişiye vererek kendi kendine yeterlilik kazanmasını ve üretken olmasını hedefliyoruz. İnanıyoruzki fırsat verildiği zaman bir insanın uyum içerisinde sosyalleşmesi ve kendi ihtiyaçlarını tedarik etmesi ve sağlıklı bir şekilde yaşaması mümkün olabilir. İnsanlarımız kermese büyük bir ilgi göstererek, katkı sundular. Biz vesile ile emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz.” 

Cumartesi günü düzenlenen kermes, saat 18.00’e kadar devam etti. 

-

Londr’nın kuzeyinde Kıbrıs Türk Toplum Merkezi Salonu’nda düzenlenen kermeste 13 stand kuruldu.  

Kermes düzenleyicileri (soldan- sağa) Hüseyin Haşim Elbakayi, Münevver Borova, Erim Metto, Mali Müşavir Tevfik Zekai ve Nafia Horozoğlu.

 Çatı Grubu Başkanı Müvevver Borova ve diğer görevliler.

 Emine Tayyip, adlı ev hanımı el işi ürünlerini sergiledi.