Londra’da son 24 saat içerisinde koronavirüsden 19.kişi daha hayatını kaybetti. Toplam yaşamını yitirenlerin sayısı 
 5,838’e ulaştı.

İngiltere’de yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ölenlerin sayısı son 24 saatte 338 artarak 36 bin 42’ye yükseldi.

Dünya sağlık örgütüu dünkü açıklamasında dünya çapında 106.000 yeni vaka görüldüğünü söylemişti.

Londra’da 18 Mayıs Pazartesi günü Koronavirüs ölüm haberi olmadan günü geçirmişti.

Boris Johnson’ un Koronavirüs önlemlerinin gevşetilmesinden 11 gün sonra vakaların artması dikkati çekti. Son bir haftadır havaların güzel gitmesi ile insanların parklara deniz kenarlarına akın etmeleri bu vakaların artmasına sebep olduğu düşünülüyor.

Bu arada Londra’da iki büyük mesele ile ilgili Okulların Haziranda açılması ve otobüslerde, trenlerde maske kullanılması gündemde tartışmaya devam ediyor.

Sendikalar okullar ve yerel belediyeler , Okulları  yeniden açmanın güvenli olduğunu düşünmediklerini ebe beyinlerin de bu çocukları okullara güvenilir olmadan  göndermek istemediklerini dile getirdiler.

Londra belediye başkanı Sadık Khan , Toplu taşımayı kullanmak zorunda olan kişilerin yuz maskesi giymeleri zorunluluğunu dile getirerek Süpermarketler'e ve mağazalar'a ,eczanelere birer bildiri yayınlayarak stoklarında maske bulundurmalarını tavsiye etti . 

İngilterede bireyler kendi maskelerini temin  etmek zorunda, fakat takma mecburiyeti yok. Yetkililer kalabalık yerlerde takma tavsiyesinde bulunuyorlar .