Hayatını İngiltere’de sürdüren Kahramanmaraşlıları bir araya ge­tirmek amacıyla, “İngiltere Kahra­manmaraşlılar Derneği” adıyla yeni bir sivil toplum kuruluşu kuruldu.

Derneğinin kuruluşu yazılı bir açıklama ile duyuruldu. Açıkla­mada, dernek fikrinin Kahraman­maraş Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un Londra ziyaret­leri sırasında gündeme geldiğini hatırlatıldı.

Kahramanmaraş Belediye Baş­kanı Fatih Mehmet Erkoç kuruluş toplantısına görüntülü olarak katı­larak her türlü desteği ile bu oluşu­munun arkasında olduğunu, bütün Kahramanmaraşlıların tek yumruk olarak bir arada olması gerektiğini; geç kalınmış bu oluşumun kendisini çok mutlu ettiğini söyleyerek İngil­tere de yaşayan tüm Kahramanma­raşlı hemşerilerini selamladı.

Ali Kılınç’ın başkanlığa getiril­diği, İngiltere Kahramanmaraşlılar Derneği’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Ali Kılınç, Şükrü Aybakar, Nevzat Kaya, İbrahim Altun, Rayif Dağ, Şe­rif Kuzu, İsa Gönen, Celal Tankişi, Musa Yurdagül, Ramazan Gani­dağlı, Abdulhakim Dağ, Yusuf Kı­lınç, Özkan Güven, Bedran Çullu, Abdulkadir Özdemir, Nazmi Ça­yır, Hasan Huseyin Yıldız, Mehmet Emin Tankişi, Cuma Ganidağlı ve Ali Demirci.

Başkan Ali Kılınç yaptığı açıkla­mada, Kahramanmaraş ait bütün derneklerin ve kuruluşların tek tek ziyaret edilerek görüşlerinin alına­cağını dile getirdi. İlk amaçlarının Kahramanmaraş ya da çevresine Londra’dan direk uçuş için THY yetkilileri ile bir an önce görüşmek olduğunu söyledi.

İngiltere Kahramanmaraşlılar Derneğinin bütün Kahramanmaraş­lılara ve katkı sağlayacak herkese açık olduğunu dile getiren Kılınç, bu oluşuma katılmak ve katkı sağ­lamak isteyen ayrıca Kahramanma­raş ile ilgili projesi olan, söyleye­cek bir sözü herkesin 07794444008 numaralı telefondan ya da ingilte­[email protected] adresinden kendisine ulaşılabiline­ceğini söyledi.