Londra’da, gönüllü olarak Naciye Batkitar öncülüğünde Arakanlı Müslümanlara yardım için başlatılan kampanya kapsamında Türkiye’den ünlü sunucu İkbal Gürpınar’ın da katılımıyla, 40 bin sterlin ayrıca 140 Euro toplandı.

Bu bağlamda ilk etkinlik iş adamı Ali Eren Balıkel yönetimindeki Kilikya Restaurat’ta, ikincisi Mehmet Kocakerim yönetimindeki Mem& Laz Restaurant’ta gerçekleştirildi. Londralı iş adamlarına yönelik yemekli gecede İkbal Gürpınar’ın da etkin ve etkili konuşması sayesinde 10 bin sterlin 50 Euro para toplandı.

Bundan iki gün sonrasında da Edmonton’da, Broad House’de Türk kadınlarının yoğun katılımıyla bir kermes düzenlendi. Her yaştan katılımın olduğu kermeste hayırseverlerin hazırladığı yiyecekler ve el işi ürünler satışa çıkarıldı. Kermeste London South Bank Üniversitesi Mimarlık öğrencisi Cemile Şimşek’in yüz boyama etkinliği dikkat çekti. Mehmet Kocakerim ve Ali Eren Balıkel’in de aralarında yer aldığı çok sayıda iş adamı yardım etme yarışında adeta birbirleriyle yarıştı.

Arakan’a yardım amaçlı Edmonton bölgesindeki Broad House’de Türk kadınlarının yoğun katılımıyla bir kermes düzenlendi.

FOTOĞRAF ÇEKTİRMEK 5 STERLİN

Bayanlar tarafından sevgi çemberine alınan Gürpınar, kampanyayı destek vermek amacıyla tanesi 5 sterline fotoğraf çektirdi. Fotoğraf çekiminden 650 sterlin gelir elde edildi. Açık artırmada elbisesi 300 sterline alıcı bulan Gürpınar’ın yazmış olduğu iki kitabının satışında sağlanan para da yardım kampanyasına eklendi.

Toplanan yardım paralarının Türk Kızılayı hesap numarasına aktarılacağını kaydeden Gürpınar, şunları söyledi. “Kızılay’a normalde kendi hesaplarınızdan gönderebiliyorsanız, direk gönderme şansınız var. Kızılay buraya bir elemanını maalesef gönderemedi. Neden gönderemediğini ben çok da iyi bilemiyorum. Belki hukuki olarak buranın Kızılhaç bölgesinde olmasının etkisiyle para toplama yetkisi olmayabilir. Fakat Almanya’nın Frankfurt şehrinde Kızılay’ın bir hesabı varmış. Arzu eden direk Kızılay’ın hesabına yatırabilir. Ancak ‘bankaya yatıramam’ diyenler içinde, böyle bir kampanya başlatıldı. Kampanya kapsamında, hazırlanan bağış makbuzu ile şeffaf bir şekilde toplanan paralar Kızılay’ın hesap numarasına aktarılacak.”

Kampanyanın öncüsü Naciye Batkitar da, “Arakan’da zulme uğrayan Müslüman kardeşlerimiz için yardım topladık. Toplumumuz düzenlemiş olduğumuz kampanyaya büyük bir destek verdi. Toplamda 40 bin sterlinden fazla yardım elde ettik. Toplanan paraların Türk Kızılayı aracılığı ile Arakan’a göndereceğiz. Bireysel olarak Kızılay’ın hesabına gönderilen para miktarınıda ayrıca paylaşacağız” dedi.

Yardım kampanyasına destek vermek amacıyla Türkiye’den geceye katılan ünlü sunucu ve yaşam koçu İkbal Gürpınar, kermeste bayanlar tarafından sevgi çemberine alındı. Gürpınar, kampanyayı destek vermek amacıyla bayanlarla tanesi 5 sterline fotoğraf çektirdi.