Etkinliğe en az 10 bin kişinin katılımı hedefleniyor. Cemevi’nin Wood Green’deki yeni binasında (dergah) 20 Mayıs pazar günü açı­lış resepsiyonu ile başlayan festi­val, Enfield’deki Britanya Alevi Fe­derasyonu (BAF) yerleşkesinde cu­martesi günü son buluyor.

3 Haziran Pazar günü ise Hack­ney Downs Park’ta, büyük festival düzenlenecek. Festivale Niyazi Ko­yuncu, Töre Anadolu, Grup Zem­heri, O Ses Türkiye Finalisti Yener Bulut- Ümit Durak, Tuğba Özcivan, Emrah Tak, Anatolian Collective ve sürpriz sanatçılar renk katacak.

Festivalde, Britanya genelindeki 19 cemevi, 16 yöre derneği, saz ve sanat okulları, yazarlar, Londra Gezi Grubu, UK Barış İçin Akade­misyenler Grubu gibi topluma hiz­met eden 50’ye yakın kurum ve ku­ruluşun katılması bekleniyor. Festi­vale ilişkin İAKM- Cemevi Başkanı Hüseyin Üzüm ve Genel Sekreter Sa­vaş Hurman, Bu yıl Britanya’daki Alevi örgütlenmesinin 25’nci yı­lına adanan “Londra 8. Alevi Kül­tür Festivali”nin program akışının her sene olduğu gibi bu kez de dolu dolu olduğunu belirtti.

Alevi camiasında şu anda daha fazla birlik beraberliğe ihtiyaç olunduğunu ifade eden Başkan Hüseyin Üzüm ve Genel Sekre­ter Savaş Hurman. Sağolsunlar iş adamlarımız binamızın yapılma­sına ve festivalin gerçekleşmesine toplamda 100 bin sterlinlik büyük katkı sundular. Bunlardan hak razı olsun. Hackney Downs Park’ta, bu pazar günü gerçekleştireceğimiz büyük festivalimize, Britanya gene­lindeki 19 cemevi, sayıları yirmiyi aşan yöre derneğimiz, saz ve sa­nat okulları, yazarlar, Türkiye’den ve Londra’dan sanatçılar, Londra Gezi Grubu, UK Barış İçin Akade­misyenler oluşumu gibi topluma hizmet eden 50’ye yakın kurum ve kuruluşun katılımını bekliyo­ruz” dediler.