AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş milletvekili Mahir Ünal, pazar günü Londra’nın Hackney bölgesinde faaliyet gösteren Karahasanlılar Derneği’nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Londra Başkonsolosu Bekir Utku Atahan’ın da katıldığı toplantıda konuşan Ünal, internet ve sosyal medyanın toplum hayatında etkilerinin artmasıyla birlikte çocuk yetiştirme ve aidiyetin daha önemli hale geldiğini söyledi: “Önümüzdeki süreçte savunulması gereken, insanın bizatihi kendisidir, insani değerlerimizdir, aidiyetlerimizdir. Çünkü, maalesef dijital dönüşümle birlikte tekilleşmenin getirdiği bütün aidiyetleri yıkmak yönünde işleyen bir süreçle karşı karşıyayız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı olmayı koruyacağız. Asimile olmayacağız ama entegre olacağız, uyumlu olacağız. Her zaman söylediğimiz gibi, asimilasyona hayır, entegrasyona evet. Kimsenin bizi ne kültürümüz açısından ne inançlarımız ve değerlerimiz açısından asimile etmesine müsaade etmeyeceğiz. Değerlerimizi çocuklarımıza aktaracağız. Kültürün taşıyıcısı dildir; dilimizi koruyacağız. Dilimizi korumazsak kültürümüzü koruyamayız. Çocuklarımıza mutlaka dilimizi, tarihimizi, inancımızı, aidiyetlerimizi, değerlerimizi kazandırmamız gerekiyor. Eğer bunları yapamazsak o zaman asimile oluruz.”



Şu anda bütün dünyanın ortak bir sorunla boğuştuğunu hatırlatan Ünal şöyle devam etti: “Günümüzde, bedenlerini kendilerinin büyüttüğü ama zihinleri kendilerine ait olmayan çocuklar büyümeye başladı. Çocuklarımızın bedenlerini biz büyütüyoruz ama zihinleri internetle birlikte sosyal medya fenomenleri, YouTuberlar ve oradaki ne olduğu belli olmayan bir kimliğin parçası haline geliyor. Bu sadece bizim için değil, bütün kültürler için büyük bir tehdit. İnternet bağımlılığı ve maalesef dezenformasyon, bu anlamda bizim için ve çocuklarımız için ciddi bir tehdit. Çocuklarımızı korumanın birinci yolu onları çok sevmek. Aidiyetimizi koruyacaksak, çocuklarımızı korumamız gerekiyor. Bu da onları severek mümkün olur.”

Programın sunumunu Karahasanlılar (UK) Başkan Yardımcısı Özkan Güven yaptı.

Mahir Ünal, Karahasanlılar Derneği’ndeki toplantıdan sonra Kahramanmaraşlılar (UK) Derneği’nin düzenlediği toplantıya katıldı. 

Her iki toplantıda Ünal’a, Başkonsolos Bekir Utku Atahan, UID Başkanı Erdal Yetimova, MUSİAD (UK) Başkanı Mustafa Demir, Avşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Kahramanmaraşlılar (UK) Derneği Başkanı Nevzat Kaya, Karahasanlılar Derneği (UK) Başkanı Yusuf Alma, Kahramanmaraşlılar Derneği (UK) geçen dönem başkanı Ali Kılıç, Elbistan Belediyesi Meclis Başkan Vekili Yunus Kaan eşlik etti. (Halil Yetkinlioğlu / HÜRRİYET)