Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, “Önümüzdeki aylarda artma olasılığı olan Türk bankalarının teminatlı menkul kıymet ihraçları Avro piyasasındaki olumlu finansman koşullarının oluşturduğu ortamın da desteği ile toptan finansman maliyetlerinin azalmasına neden olabilir” ifadesi kullanıldı.

Moody’s’in Başkan Yardımcısı ve Kıdemli Analisti Simone Zampa, “Daha fazla akışkan olan bir teminatlı menkul kıymet piyasası, Türk bankalarının vade uyumsuzluğunu azaltmasına, finansman kaynaklarını çeşitlendirmesine ve toptan finansman maliyetlerini azaltmasına yardımcı olur.” değerlendirmesinde bulundu. 

Moody’s’in Kıdemli Başkan Yardımcısı Jose de Leon ise “Konut kredileri Türk bankalarının kredi itibarı en yüksek varlıkları. Bunlar teminatlı menkul kıymetler için ilerleyen dönemde ana teminat kaynağı durumunda olacak. Sağlam konut kredisi taahhüt standartları ve Türkiye’nin elverişli demografik yapısı bu kredi tipinin olası bir ekonomik gerilemeye karşı direncini destekliyor” ifadelerini kullandı.