İngiltere Türk Muhasebeciler Bir­liği (İTMB) üç aylık seminerlerini 27 Mart akşamı Shoreditch Town Hall’da gerçekleştirdi. Toplantıya İTMB üyeleri, MUSİAD Başkanı Nuri Bulgurcu, MUSİAD üyeleri, avukat, bankacı, sigortacı ve mali müşavir­lerden oluşan 50’ye yakın katılım oldu.

İTMB, 2002’de Kıbrıs kökenli mu­hasebe ve mali müşavir Esat Davut tarafından kuruldu. İTMB’nin kurul­duğu günden bu yana başkanlığını da üstlenen Davut, açılış konuşma­sında derneğe verdiği desteklerin­den dolayı Ronald Fletcher Baker’a teşekkür etti. Davut, sektördeki pro­fesyonel çalışanlara muhasebe ala­nında yasal değişiklikleri bilgilen­dirmeyi ve toplumu da bu konuda haberdar etmeyi sürdüreceklerini söyledi.

İTMB’nin as başkanı Serap Yıldı­rım seminer gündemini açıkladık­tan sonra Jonathan Roberts (Chris O’Callaghan, Natasha Southam- Ro­nald Fletcher Baker) vasiyet üzerine ayrıntılı bilgi verdi. Vasiyeti top­lumda ihmal edilen konulardan biri olarak niteleyen Roberts, topluma şöyle seslendi: “Eğer vasiyetiniz yoksa, mal varlıklarınızın kalmasını istediğiniz kişilere kalmama ihtimali oldukça yüksek olduğunu bilmelisi­niz. Hayat boyu biriktirdiklerinizin sevdiklerinize kalmasını istiyorsanız mutlaka vasiyet hazırlatmalısınız ve konusunda uzman bir muhasebeci ile çıkacak vergiler konusunda çok önceden plan yapmanızda oldukça fayda var. Zira senelik ayrılan miktar dışında bırakacağanız mal varlıkla­rında yüzde 40 gibi oldukça yüksek ölüm vergisi olacağanı göz önünde bulundurmak lazım.”

Churchill Tax advisor Ltd.’ten vergi araştırmaları uzmanı Cemal Khan da vergi soruşturmaları üze­rine sunum yaptı. Khan, vergi dai­resi ile nasıl çalışılması gerektiği üze­rine önemli bilgiler sundu. “Connect ve benzeri bilgisayar sistemleriyle vergi dairesinin derin bilgi sahibi olduğu” belirten Khan, bu konuda uzman birinden yardım alınması ve kendi başına hareket edilmemesi ko­nusunda uyardı. Khan, çok küçük bir sorun gibi görünen araştırmaların daha sonra karmaşık hal alabilece­ğini vurgulayarak, doğru ve zama­nında yapılmayan vergi planlama­larının doğurabileceği ciddi sorun­ları anlattı. Strategy Finace’den Alp Ceylan da ev kredileri (mortgage) konusunda son günlerde yapılan de­ğişiklikleri aktardı. İTMB bir sonraki ücretsiz seminerin Haziran 2018’de olacağını açıkladı.